Αναγνωριστικές κινήσεις στο ΧΑΑ

Οι ελάχιστες συναλλαγές, όπως άλλωστε και χθες, δεν επιτρέπουν τη διαμόρφωση σαφούς τάσης στη Σοφοκλέους, όπου ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει συνεχώς πρόσημο. Προσεκτικότεροι οι πωλητές, πιο ξεθαρεμένοι οι αγοραστές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση με συναλλαγές λίγες όπως και χθες, δεν μπορεί μέχρι στιγμής να πείσει για το ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης στη συνέχεια. Κρατείται ως θετική ένδειξη, η μέχρι στιγμής προσεκτικότερη στάση συγκεκριμένων θεσμικών, που ναι μεν συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις τους, πλην όμως φροντίζουν και λίγο τα... επίπεδα του Δείκτη.

Προς τα 20 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκαλεί αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε μετοχές εταιριών του FTSE 20 (Εμπορική, Επιχειρήσεις Αττικής). Επιμέρους μετοχές όμως θεσμικών προτιμήσεων όπως χαρακτηριστικά θεωρούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, εντοπίζονται αγοραστές στην περίπτωση της πρώτης και διάθεση σταθεροποίησης στην δεύτερη.

Μετοχές όπως η Motoroil, 3E, Ιντρακόμ, Τιτάν και Αλουμίνιο Ελλάδος δεν αντιμετωπίζουν –και αυτό είναι ενθαρρυντικό- πιέσεις, δεν εκδηλώνεται όμως ακόμη ζήτηση ικανή να αναστρέψει σε ανοδική τη φορά τους. Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η σχέση συναλλαγών / διακυμάνσεων επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως τα όποια ενεργά επενδυτικά σχήματα, μετά το χθεσινό... ατόπημα ισχυρότερων παικτών, παραμένουν και δικαιολογημένα επιφυλακτικά.

Βέβαια στην περίπτωση που ο Δείκτης αντιδράσει και πάλι προς τις 2.190 – 2.195 μονάδες, εμφανίζοντας μικρά έστω κέρδη δεν αποκλείεται το κλίμα αυτό να μεταβληθεί τουλάχιστον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v