Οι τράπεζες δίνουν και σήμερα το στίγμα

Περιορίστηκαν εν μέρει οι υψηλές πιέσεις σε Εθνική και Alpha για τις οποίες αφορμή αποτέλεσε αρνητική έκθεση ξένου οίκου. Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές είναι ισορροπημένη, ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται στα ”βαριά χαρτιά”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν κρίνουμε από τις συναλλαγές, που έχουν πραγματοποιηθεί σε Εθνική, Alpha (σε σύνολο 15 εκατ. ευρώ έως τις 12.15) θεωρούμε ότι ο στόχος επετεύχθη.

Με αφορμή την έκθεση της Salomon, το περιεχόμενο της οποίας φημολογήθηκε πριν την έναρξη της συνεδρίασης πιέζοντας στη συνέχεια μέχρι και 3% χαμηλότερα την Εθνική και 2% την Alpha, πραγματοποιήθηκε ακόμη ένας κύκλος αγορών – τοποθετήσεων στα ”χαμηλά” των δύο μετοχών.

Η σύνθεση όμως των αγοραστών σε επίπεδο τιμών - ”στηρίξεις” (που είχαν αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο) μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε πως οι δυνάμεις που όφειλαν να λάβουν θέση έπραξαν το καθήκον τους. Από εδώ και πέρα να δούμε την αγορά, καθώς με επίκεντρο τις Εθνική, Αlpha ενδέχεται να ισχυροποιηθεί η τάση στον τραπεζικό δείκτη, ωθώντας και πάλι προς την περιοχή ”αντίστασης” τον FTSE 20.

Η αγορά, τουλάχιστον για σήμερα, δεν είχε και δεν έχει λόγο να φοβηθεί, να κινηθεί χαμηλότερα επειδή ορισμένοι έκριναν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν ως αφορμή την έκθεση προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει βεβαίως να έχει υπόψιν της και να παρακολουθεί η χρηματιστηριακή Αρχή, γιατί οι καιροί είναι... πονηροί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v