Επιχείρηση... σταθεροποίησης

Πιθανότητες επιτυχίας αποκτούν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού της Σοφοκλέους, με σύμμαχο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και τη συμπεριφορά των ”βαριών χαρτιών”, ενθαρρύνοντας αγοραστές στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σύμμαχο το καλύτερο δυνατό κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι προσπάθεια όσων επιδιώκουν να απεγκλωβίσουν τη Σοφοκλέους αποκτά σταδιακά περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Το κατά αρχήν θετικό της σημερινής συνεδρίασης είναι αναμφίβολα η αντίδραση των Εθνικής, από τα 20,2 ευρώ και της Alpha από 15,8 ευρώ και η περιορισμένη προσφορά στα 16,5 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ. Στοιχεία που συντηρούν τον FTSE 20 υψηλότερα των 1.162 μονάδων και ενθαρρύνοντας τους αγοραστές μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Προς τα 8,4 ευρώ η μετοχή της Intracom, προς τα 15 ευρώ η Coca Cola και με την Cosmote να ”κρατά” τα 10,1 ευρώ θα πρέπει να επιδιωχθεί περαιτέρω αντίδραση σε επίπεδο δείκτη προς τις 2.220 μονάδες. Αυτό γιατί όσο πλησιέστερα προς την ”αντίσταση” προσεγγίζει η αγορά, τόσο περισσότερο έχει παρατηρηθεί ότι ενισχύεται η εμπορευσιμότητα σε τεμάχια μετοχών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Επιπλέον, ενθαρρυντική ένδειξη αποτελεί η αντίδραση από 24,2 ευρώ που εμφανίζει η μετοχή της Εμπορικής, όπως και η προσπάθεια της Eurobank να ”κρατήσει” τα 14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v