Άνοδος με αιχμή τον ΟΤΕ

Με αιχμή τις τοποθετήσεις ξένων στον ΟΤΕ, ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά ανοδικά. Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές κινείται στο 2/1, ενώ σταθεροποιητική είναι η συμπεριφορά των τραπεζικών τίτλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένας ΟΤΕ προσπαθεί να φέρει την Άνοιξη. Συντονισμένο σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Οργανισμού, καθώς οι ξένοι ενισχύουν –λόγω της παρουσίασης- τις θέσεις τους, δίνοντας τη μικρή έστω ανάσα στο Γενικό Δείκτη.

Σε ό,τι αφορά στον FTSE 20, η Εθνική συντηρείται στα 20,24 ευρώ, η Εμπορική αντιδρά ελαφρώς (+0,05%) και η Alpha κινείται οριακά στα 15,7 ευρώ. Σταθεροποιητική και η συμπεριφορά της Eurobank.

Το στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, είναι η συνεχιζόμενη στάση αναμονής – αποχή, συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων, σύμφωνα με τις συναλλαγές που εμφανίζουν μετοχές όπου κατά κανόνα επικεντρώνονται. Η πεποίθηση ότι άμεσης προτεραιότητας στόχος είναι η σταθεροποίηση της αγοράς, κερδίζει συνεχώς έδαφος και δεν αποκλείεται να μεταστραφεί, υπό θετικές προϋποθέσεις, σε πραγματικό αγοραστικό ενδιαφέρον, αφορμής δοθείσης.

Μέχρι τότε, στις αμέσως επόμενες δύο - τρεις συνεδριάσεις δηλαδή, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Δείκτη να μπει σε τροχιά στο εύρος 2.220 – 2.230, καθώς είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ”αντίσταση” έχει αποκτήσει τη σχετική της ανθεκτικότητα την τελευταία εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v