Προσπάθεια σταθεροποίησης στο ΧΑΑ

Αποδίδει η προσπάθεια σταθεροποίησης στο εύρος 2.170 - 2.230, μια προσπάθεια συσσώρευσης που ορισμένοι τοποθετούν έως τις 24 του μήνα, οπότε πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Εθνικής. Πιθανολογείται περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη των τραπεζών αλλά με ηπιότερο ρυθμό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φαίνεται ότι αποδίδουν οι επίπονες προσπάθειες σταθεροποίησης της αγοράς στο εύρος των 2.170 – 2.230 μονάδων. Προσπάθεια συσσώρευσης, που ορισμένοι τοποθετούν, μέχρι τη γενική συνέλευση της Εθνικής (24/04), καθώς εκτιμούν ότι μέχρι τότε θα έχει απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων εγχώριων θεσμικών που από τις αρχές του χρόνου αποχωρούν από τον κλάδο.

Οι περισσότεροι πιθανολογούν περαιτέρω υποχώρηση, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, του δείκτη των τραπεζών, μικρή πίεση που ενδέχεται να αντισταθμιστεί από τα περιθώρια αντίδρασης που διαθέτουν άλλες μετοχές του FTSE 20. Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι μικροί τζίροι σε συγκεκριμένες μετοχές επιβεβαιώνουν αν μη τι άλλο την αποχή και επιφυλακτικότητα, στάση αναμονής, που τηρούν αυτή την περίοδο τα λίγο πολύ γνωστά επενδυτικά σχήματα της Σοφοκλέους.

Η μόνη κίνηση που δικαιολογούσε την παρουσία τους χθες, εντοπίστηκε στο Μουζάκη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τα λόμπι εκτός πεδιάς το βάρος και η ευθύνη έχει μετατεθεί στα όποια θεσμικά σχήματα και διαχειριστές προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να εκτιμήσουν τη ”στήριξη” του τραπεζικού κλάδου.

Η εκτίμηση, πάντως, που κερδίζει έδαφος σταδιακά, αφορά στα περιορισμένα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης του Δείκτη, που ορισμένοι τοποθετούν σαφώς υψηλότερα των 2.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v