Ούτε ο ΟΤΕ τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ (+2,9%) δεν κατέστη δυνατόν να διαταράξει τη Σοφοκλέους, που θυμίζει λιμνάζοντα ύδατα. Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει οριακά πάνω από τις 2.200 μονάδες, η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώθηκε στο 3/1.

Για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακές απώλειες καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρηθεί εκ νέου πάνω από το επίπεδο των 2.200 μονάδων, καθώς έχοντας απολέσει 0,07% της αξίας του, διαμορφώθηκε στις 2.203,39 μονάδες.

Η εικόνα της εβδομάδας παραπέμπει σε μια αγορά που κυριολεκτικά ”ακροβατεί”, θέλοντας να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα και δημιουργώντας βάση, επιχειρώντας να αντισταθεί στις απανωτές πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες (-0,93%).

Μέχρι στιγμής η προσπάθεια αυτή έχει στεφθεί από επιτυχία, καθώς οι τηλεπικοινωνίες, με τον ΟΤΕ (2,9%) να πρωταγωνιστεί σήμερα, μετριάζουν τα μέγιστα το πτωτικό συντελεστή των τραπεζών.

Εν τούτοις, εφόσον συντηρηθεί η υφιστάμενη τάση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Γενικός Δείκτης, έστω και με μεγάλη αντίσταση, θα πιεστεί κάτω από το εν λόγω επίπεδο, καθώς δεν είναι δυνατόν η Εμπορική και η Εθνική να καταγράφουν κατά μέσο όρο απώλειες 1% σε ημερήσια βάση και αυτές να αντισταθμίζονται συνεχώς από την Cosmote ή τον ΟΤΕ.

Παράλληλα, στο βαθμό που ενδεχομένως γίνεται ”κουραστικό”, αλλά με μια κουρασμένη αγορά έχουμε να κάνουμε εξάλλου, πρέπει να τονιστεί η διατήρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε εξαιρετικά περιορισμένα επίπεδα, αφού και σήμερα προσέγγισε μόλις τα 53,7 εκ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 8,3 εκ. ευρώ.

Τέλος, με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 1:3, καθίσταται προφανές ότι τα όποια εναύσματα παρέχουν οι τηλεπικοινωνίες δεν αρκούν στο να ακολουθήσει η Περιφέρεια, η οποία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί, αφού ”καύσιμα” δεν υπάρχουν.

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών Δρομέας, Αγροτική Ζωής, Εκδόσεις Λυμπέρη και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών Q&R, Flexopack, Alpha Bank, Alpha Leasing, Δρομέας, Αγροτική Ζωής, Εκδόσεις Λυμπέρη, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Πουλιάδης & Συνεργάτες και Alfa Alfa Holdings.

Πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο στη μετοχή της Εσχα Ελλάς (54.000 τεμάχια στη τιμή των 16 ευρώ), ένα πακέτο στη μετοχή της Panafon (110.000 τεμάχια στη τιμή των 5,78 ευρώ), ένα πακέτο στη μετοχή της Coca Cola 3E (65.000 τεμάχια στη τιμή των 15 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Κούμπας (100 τεμάχια στη τιμή των 2,34 ευρώ).

Τέλος, υποχώρηση 4,47% και 3,23% σημείωσαν οι μετοχές των Φουρλής και ΔΟΛ, αντίστοιχα, που βγήκαν από το δείκτη MSCI Greece, ενώ κατά 0,15% αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία συμπεριλαμβάνεται, πλέον, στον εν λόγω δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v