Ακεφιές... στη Σοφοκλέους

Ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος επιβεβαιώνει την αποχή των συνήθως δραστήριων επενδυτικών σχημάτων στο ΧΑΑ. Ανάλογη στάση διατηρούν και οι εγχώριοι θεσμικοί, επιθυμώντας (;) τη σταθεροποίηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος επιβεβαιώνει την ούτως ή άλλως εμφανέστατη αποχή των συνήθως δραστήριων επενδυτικών σχημάτων από την Αγορά. Σε συνδυασμό με την αδυναμία της πλειονότητας των εγχώριων θεσμικών να αρθρώσουν αυτόνομο λόγο και δράση, ως να περιμένουν το προδιαγεγραμμένο – προεξοφλημένο για να αποφασίσουν τι θα πράξουν, συνεχίζεται η επιχειρούμενη συσσώρευση στο γνωστό μας εύρος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δείκτης με αναλογικά λιγότερες συναλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα κινείται χαμηλότερα κατά 20 – 25 μονάδες από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η συνεχιζόμενη με ηπιότερο όμως ρυθμό, ρευστοποίηση τραπεζικών θέσεων αντισταθμίζεται από αγορές σε επιλεγμένες μετοχές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του ΟΤΕ. Αυτή η ιδιότυπη αποχή των ενεργών επενδυτών εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στη συσσώρευση ίσως και χαμηλότερα των 2.200 μονάδων (και συγκεκριμένα προς τις 2.180) της αγοράς μέχρις ότου υπάρξει κάποιο ορατό θετικό κίνητρο.

Γνωρίζοντες, υποστηρίζουν, πως εάν επιτευχθεί σταθεροποίηση της αγοράς και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και μετά, θα μπορέσουν να βρουν πρόσφορο έδαφος δύο – τρεις πράγματι θετικές κινήσεις που σχεδιάζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v