Ολοκληρώνεται η διολίσθηση;

Έντονη κινητικότητα δημιουργεί στην αγορά μια εντολή στο ΧΠΑ 440 συμβολαίων στον FTSE 20, που πιθανόν να σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της διολίσθησης. Ισορροπία επικρατεί στη σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το μικρό premium και η έντονη κινητικότητα που έχει δημιουργήσει, τεχνικά, μια εντολή 440 συμβολαίων (στον FTSE 20), είναι τα μόνα άξια αναφοράς μέχρι στιγμής σημεία της συνεδρίασης.

Όπως εξηγεί διορατικός αναλυτής, ολοκληρώνεται η κίνηση των ”γνωστών – αγνώστων” που έλαβε χώρα στο εύρος 1.400 – 1.450 (Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2001) με ταυτόχρονη λήψη short θέσεων στα ΣΜΕ (του FTSE 20) και τερματισμό τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Περιττεύει να αναφερθεί πως οι συγκεκριμένοι ”γνωστοί – άγνωστοι” κλείνουν τις θέσεις συμβολαίων, ενώ προηγουμένως έχουν πουλήσει σημαντικό μέρος των θέσεών τους σε μετοχές.

Αυτό πρακτικά ενισχύει το αισιόδοξο σενάριο για τη μετοχή της Εθνικής, σύμφωνα με το οποίο η αποκοπή του μερίσματος στις 24/04 δεν θα επιβαρύνει περισσότερο την τιμή της μετοχής.

Εάν αυτό συνδυαστεί με ”λελογισμένες” τοποθετήσεις ρευστότητας των Ταμείων (αιχμή λογικά θα πρέπει να είναι η Εθνική) θα πρέπει να θεωρείται πιθανότερο το σενάριο ολοκλήρωσης της πτωτικής τάσης προς τα (προαναφερθέντα εδώ και περίπου ένα μήνα) επίπεδα των 1.120 μονάδων για τον FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v