Αιχμή των πιέσεων και πάλι οι τράπεζες

Για μία ακόμη συνεδρίαση πιέζεται, με αιχμή τις τράπεζες, ο Δείκτης με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές συναλλαγές, ενώ εκτός της αγοράς συνεχίζουν να παραμένουν τα επενδυτικά σχήματα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή για μια ακόμη συνεδρίαση τις τράπεζες πιέζεται προς τις 2.170 ο Δείκτης, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές συναλλαγές (26 εκατ. ευρώ).

Από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα παραμένουν εκτός παιδιάς, μέχρι νεωτέρας.

Χαμηλότερα των 20 ευρώ, ακόμη, η μετοχή της Εθνικής, που θα πρέπει να κρατήσει τα 19,5 ευρώ, ώστε να αποφύγει τα δυσάρεστα ενόψει της αποκοπής του μερίσματος, 1,1 ευρώ στις 25 του μήνα. Μια τεχνική λεπτομέρεια, που εκτός από το ότι φέρνει πολύ κοντά την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής με αυτήν της Eurobank, ενδέχεται να μεταθέσει προς το τέλος του μήνα την εντολή αγοράς (στη μετοχή της Εθνικής) για λογαριασμό ξένου χαρτοφυλακίου.

Αναπόφευκτα, τόσο ο τραπεζικός όσο και ο FTSE 20 υποχωρούν με ελάχιστες συναλλαγές προς τα επίπεδα τιμών, που από την προηγούμενη αναφορά είχαν τεθεί. Χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση και η στάση των επενδυτικών σχημάτων, καθώς θεωρούν ότι δεδομένης της συγκυρίας, δεν έχουν και πολλά περιθώρια δράσης.

Το κλίμα θα μπορούσε να αντιστραφεί σταδιακά, ίσως και από τα επίπεδα των 2.170 μονάδων, εάν συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο σχεδιασμός συναρμόδιων υπουργείων για τη σταδιακή τοποθέτηση των Ταμείων στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v