Από τις τράπεζες εξαρτάται η αντίδραση

Με ήπιο ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια ”απεγκλωβισμού” της αγοράς, με αυξημένες συναλλαγές, κυρίως σε τραπεζικές μετοχές, από τις οποίες και εξαρτάται η συνέχεια της αντίδρασης. Ανοδικά κινούνται 247 μετοχές, ενώ με απώλειες 57.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ήπιο ρυθμό και εμφανή την επιφυλακτικότητα συνεχίζεται η προσπάθεια ”απεγκλωβισμού” της αγοράς. Στα περίπου 45 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές τις πρώτες δυόμισι ώρες, παραμένουν αυξημένες κυρίως σε τραπεζικές μετοχές επιβεβαιώνοντας την ενεργοποίηση συγκεκριμένων εγχώριων θεσμικών και λιγότερο ελάχιστων ξένων.

¶λλωστε, το περιεχόμενο των εκθέσεων ξένων οίκων συνιστά επί της ουσίας βραχυπρόθεσμα αναμονή (όχι όμως πωλήσεις) με σταδιακή όμως επανατοποθέτηση μεσοπρόθεσμα.

Επαρκείς θεωρούνται και οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, σταθεροποιώντας τον τίτλο οριακά υψηλότερα μεσοπρόθεσμης ”στήριξης”, ενώ ανάλογη κίνηση αποδίδει, μέχρι στιγμής, και στην Cosmote.

Οι ενθαρρυντικές ενδείξεις αφορούν κυρίως στην αύξηση της εμπορευσιμότητας συγκεκριμένων κατασκευαστικών μετοχών αλλά και ”χαρτιών” που αντιδρούν με αφορμή επιχειρηματικές κινήσεις των εταιριών. Χαρακτηριστικότερες οι περιπτώσεις του Νεωρίου Σύρου, της Δάριγκ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, όμως, εμφανίζουν και μετοχές εταιριών όπως οι Ιντρακόμ Κατασκευές, Κλωνατέξ, Κούμπας, Λάμψα, Rilken, Σαράντης, Στρίντζης, Τεγόπουλος, AXON, 3E, Δέλτα.

Περισσότερο επαρκής η προσπάθεια αντίδρασης, καθώς ορισμένοι έστω και δειλά ξεθαρρεύουν, απαιτεί ενεργότερη δραστηριοποίηση των θεσμικών, τουλάχιστον εκείνων που εκτιμούν πως τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προσφέρονται για τοποθετήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v