Θετική συμπεριφορά με ήπιους τόνους

Με συναλλαγές που παραπέμπουν μέχρι στιγμής στη χθεσινή συνεδρίαση, η Σοφοκλέους διατηρείται πάνω από τις 2.200 μονάδες, ενώ επιχειρείται μία ήπιων τόνων μετακύλιση θέσεων όλων των ανοικτών συμβολαίων του Απριλίου σε ΣΜΕ Μαίου - Ιουνίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές που παραπέμπουν στη χθεσινή συνεδρίαση και την παρουσία θεσμικών αγοραστών συντηρείται ένα συγκρατημένα ανοδικό κλίμα.

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφ’ ης στιγμής ο Δείκτης έκλεισε χθες υψηλότερα των 2.200 μονάδων, η σταθεροποίηση της αγοράς σε αυτή την περιοχή ή και βεβαίως λίγο υψηλότερα. Η ουσία της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι να κερδίσει πόντους η εκτίμηση, πως πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο συνέχισης της αντίδρασης παρά της περαιτέρω υποχώρησης, χαμηλότερα και των 2.000 μονάδων, όπως αρκετοί προεξοφλούν.

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά βασικών μετοχών του τραπεζικού κλάδου μας επιτρέπει να θεωρήσουμε, πως επιχειρείται μια ήπιων τόνων μετακύλιση θέσεων όλων των ανοικτών συμβολαίων μηνός Απριλίου, σε ΣΜΕ Μαίου – Ιουνίου, χωρίς ζημίες και για τις δύο πλευρές. Και για αυτούς δηλαδή που διατήρησαν ανοικτές τις θέσεις ”πωλητών” και για εκείνους που ”αγόρασαν άνοδο” στα υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης.

Εάν η μετοχή της Εθνικής καταφέρει να διασφαλίσει σήμερα το εύρος διακύμανσης 20 – 20,25 ευρώ, θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα όχι μόνο για τη μετοχή αλλά και για τον κλάδο συνολικότερα. Αυτό που επίσης διαπιστώνεται και είναι σαφώς θετικό, αφορά στην ανταπόκριση που δείχνουν τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα, και για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται την όποια θετική αφορμή τους παρουσιάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v