Ελλειμμα αξιοπιστίας και ανεύθυνοι ” παράγοντες”

Πως είναι δυνατόν να αλλάξει το κλίμα στην αγορά όταν καθημερινά ο ιδιώτης επενδυτής ”βομβαρδίζεται” με φήμες και δηλώσεις που λίγο πολύ λένε ” τα παιχνίδια στην πλάτη σου συνεχίζονται”, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση; Ποιος θα μας γλυτώσει απ την ανευθυνότητα;

Ελλειμμα αξιοπιστίας και  ανεύθυνοι  ” παράγοντες”
Όταν ακόμη και οι ίδιοι οι χρηματιστές παραδέχονται οτι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς είναι η έλλειψη αξιοπιστίας, οι κινδυνολογίες και οι ασαφείς δηλώσεις για ”παράγκες” και για παιχνίδια στην αγορά, δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από την επιδείνωση μιας κατάστασης που πλησιάζει ταχύτατα στο απροχώρητο.

Είναι καιρός πλέον, εφόσον υφίσταται θέμα, να δούμε κάποιες επώνυμες καταγγελίες, (και κάποια αντίδραση των αρχών) κι αν δεν υφίσταται θέμα, να... σοβαρευτούμε.

Σε άλλη περίπτωση το μόνο που προκύπτει είναι οτι οι καταγγέλοντες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν κάποια δικά τους συμφέροντα και παίζουν οι ίδιοι παιχνίδια στη πλάτη της αξιοπιστίας της αγοράς. Και πάλι βεβαίως με την ανοχή των αρμοδίων αρχών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αφήνουν τέτοιου είδους καταστάσεις να εξελίσσονται ανενόχλητα.

Θα πρέπει οι πάντες να συνειδητοποιήσουν, οτι ενόσω συνεχίζεται αυτη η αλόγιστη διασπορά κινδυνολογίας (που πλέον αφορά ακόμη και τις συνέπειες από τυχόν σύνδεση με το Euronext) o επενδυτής δεν πρόκειται να πλησιάσει τη Σοφοκλέους.

Κι έτσι, οποιεσδήποτε ανοδικές κινήσεις θα εξαντλούνται σε ελάχιστο διάστημα ελλείψει προθύμων αγοραστών. Για την ακρίβεια, όσο κινούμαστε μέσα σε αυτό το σαθρό πλαίσιο ασυνεννοησίας, μεταξύ των συντελεστών της αγοράς, (στους οποίους σαφώς ανήκουν τόσο οι αρχές όσο και το αρμόδιο υπουργείο), όσο δεν γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από κοινού με συγκεκριμένη και ενιαία στρατηγική η πληθώρα των προβλημάτων, όσο οι ίδιοι οι συντελεστές ”μάχονται” μετά μανίας για ίδιο συμφέρον,(κι όχι για το συμφέρον της αγοράς) είναι μάλλον άσκοπο να περιμένουμε κάποιες μεταβολές ουσίας στο κλίμα της αγοράς.

Και κατα συνέπεια είναι μάταιο να βαυκαλιζόμαστε με ευσεβείς πόθους και ”ευχολόγια” ή να αναρωτιόμαστε ”γιατί δεν ανεβαίνει η Σοφοκλέους”.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v