Οι νέες ”προσδοκίες” και ο ”μεγάλος απών”.

Mε ενισχυμένες προσδοκίες δείχνει να ξεκινά η εβδομάδα της Σοφοκλέους. Το ερώτημα είναι αν το ”χαρτί” των Ταμείων, αρκεί για να ανατρέψει τη διαρκώς διογκούμενη ανησυχία για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Οι νέες ”προσδοκίες” και ο ”μεγάλος απών”.
Οι συνεχιζόμενες τριβές στο ΠΑΣΟΚ, η έντονη κριτική για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών (δαπάνες και έσοδα δημοσίου, πληθωρισμός, επενδύσεις, εξαγωγές, παραγωγικότητα) που εσχάτως κινούνται με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς, εξακολουθούν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Από την άλλη πλευρά, η Σοφοκλέους δείχνει μία τάση να ”ισορροπήσει” στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, υποβοηθούμενη από την αναμονή νέων τοποθετήσεων εκ μέρους μεγάλων ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας μας.

Ετσι, μερίδα του Τύπου, καλλιεργεί εκ νέου προσδοκίες ”σωτηρίας” της αγοράς -μέσω των τοποθετήσεων των Ταμείων- γεγονός που ξυπνά ”μνήμες” άλλων προσπαθειών στήριξης, οι οποίες προαναγγέλθηκαν με ..φανφάρες για να λήξουν άδοξα εις βάρος της αγοράς και του επενδυτικού κοινού.

Προς το παρόν ελάχιστοι αναλυτές εκτιμούν οτι υπάρχει δυνατότητα για εντυπωσιακές εξελίξεις. Για την ακρίβεια πιστεύουν οτι ευχής έργον θα ήταν κατ αρχήν απλά και μόνον η σταθεροποίηση της αγοράς. Και στη συνέχεια μία σταδιακή άνοδος με την εμπλοκή του ”μεγάλου απόντος”. Του επενδυτικού κοινού.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v