Εκθέσεις οίκων πιέζουν την αγορά

Χαμηλότερα των 2.200 μονάδων οδηγούν την αγορά αρνητικές εκθέσεις των UBS και SSSB, οι οποίες ουσιαστικά υποβαθμίζουν Εμπορική και ΟΤΕ, σε μία ευαίσθητη για τη Σοφοκλέους συνεδρίαση. Ειδικότερα η UBS βλέπει την Εθνική στα 18,1 ευρώ (27,4 προηγούμενη τιμή), την Alpha στα 13,7 (21), την EFG στα 14,2 (13,6), την Εμπορική στα 19 (30,8) και την Πειραιώς στα 6 ευρώ (7,2). Η SSSB αναθεωρεί στα 20 ευρώ (21 η προηγούμενη) την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ομοβροντία αρνητικών εκθέσεων, των UBS και SSSB που ουσιαστικά υποβαθμίζουν Εμπορική και ΟΤΕ, οδηγούν τον FTSE 20 και την αγορά χαμηλότερα των 2.200 μονάδων.

Ειδικότερα η UBS βλέπει την Εθνική στα 18,1 ευρώ (27,4 προηγούμενη τιμή), την Alpha στα 13,7 (21), την EFG στα 14,2 (13,6), την Εμπορική στα 19 (30,8) και την Πειραιώς στα 6 ευρώ (7,2). Η SSSB αναθεωρεί στα 20 ευρώ (21 η προηγούμενη) την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ.

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τη Σοφοκλέους συνεδρίαση, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η λήξη των Συμβολαίων μηνός Απριλίου, και εκδηλώνονται οι πρώτες, έμπρακτα, διαθέσεις ξένων να επανατοποθετηθούν στην αγορά.

Κομβική στιγμή, που φανερώνει μεν τη διάθεση ορισμένων ξένων να ”ξαναδούν” την Ελλάδα, αλλά από επίπεδα σαφώς χαμηλότερα από εκείνα που ορισμένοι προσπαθούσαν να τους επιβάλλουν με αφορμή την αναβάθμιση πέρυσι το Μάιο. Εκεί ακριβώς, εκτιμούν, δύο – τρεις χρηματιστηριακές ότι παίζεται όλο το παιχνίδι αυτές τις ημέρες.

Φάση που αποκτά ιδιαίτερη κρισιμότητα, λόγω της επικείμενης αποκοπής του μερίσματος της Εθνικής, της αναδιάρθρωσης των Δεικτών και των εντολών που έχουν ορισμένες ΑΧΕ για λογαριασμό ξένων σε επίπεδα όσο πιο χαμηλά γίνεται. Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του ”παιχνιδιού” αναφέρεται ότι, η μετοχή της Alpha για την οποία υπάρχει εντολή αγοράς, χαμηλότερα όμως και των 15 ευρώ, βρισκόταν σε διακύμανση πέρυσι το Μάιο στα 30 ευρώ. Και ο νοών νοείτο...

Η ενθαρρυντική ένδειξη για το υποτιμητικό ”παιχνίδι” τιμών που διαδραματίζεται είναι ο τζίρος των 12 εκατ. ευρώ (12.10).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v