Σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα

Χρήσιμη η μικρή ενδοσυνεδριακή διόρθωση στο ΧΑΑ, που μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη συνέχεια. Επειδή το ”στοίχημα”, όμως, παίζεται στον 20άρη αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συμπεριφορά των πέντε βασικών σε κεφαλαιοποίηση μετοχών του.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χρήσιμη και άκρως διαφωτιστική η μικρή ενδοσυνεδριακή διόρθωση μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη συνέχεια. Η μέσω της Alpha πίεση, που ασκήθηκε για να ”εξυπηρετηθούν” συγκεκριμένοι ”παίκτες” στην αγορά Παραγώγων ήταν το κλειδί στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Το μεγαλύτερο μέρος των θέσεών τους θα πρέπει να έχει μετακυληθεί και αντικατασταθεί μάλλον σε Συμβόλαια Μαίου, ”βλέποντας” άνοδος προς τις 1.200 μονάδες του FTSE 20 και πέραν των 2.230 για τον Γενικό Δείκτη.

Επειδή το ”στοίχημα” παίζεται στον 20άρη αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συμπεριφορά των πέντε βασικών σε κεφαλαιοποίηση μετοχών που τον απαρτίζουν. Η μετοχή του ΟΤΕ στα 17,1 – 17,3 ευρώ προσφέρει 0,6 ευρώ καθαρή απόδοση στο Ταμείο και σε όσους τοποθετήθηκαν το προηγούμενο 10ήμερο.

Η μετοχή της Eurobank στα 13,10 – 13,20 εμφανίζει, αναλογικά, χαμηλό τζίρο, ενώ ανάλογη είναι η συμπεριφορά της Alpha. Μετοχή σηματωρός και ”κλειδί” της τάσης, η Εθνική, παρουσιάζει και όπως δείχνουν οι συναλλαγές ενδιαφέρον λόγω της επικείμενης γενικής συνέλευσης με εμφανή την προσπάθεια να κρατηθεί στο εύρος 20,3 – 20,5 ευρώ.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να αναμένεται μια ακόμη μικρή διόρθωση –”έλεγχος”- της στήριξης των 2.215 μονάδων και ενδεχομένως της όποιας αντίδρασης προκύψει και πάλι προς τις 2.225. Το ζητούμενο για σήμερα, η υπέρβαση έστω και ενδοσυνεδριακά, των 2.230 μονάδων, θα ήταν καλό τεχνικά και ψυχολογικά, να πραγματοποιηθεί.

Κίνηση που εν μέρει συναρτάται ειδικά για σήμερα με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και τις διακυμάνσεις που εμφανίζει, εύλογα, το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v