”Εθνική” εβδομάδα στη Σοφοκλέους

Ενδιαφέρον για όσους είχαν υποτιμήσει τις δυνάμεις της αγοράς, θα έχει η σημερινή συνεδρίαση. Προσεκτική παρακολούθηση απαιτεί πάντως ολόκληρη η εβδομάδα, με επίκεντρο τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση με ενδιαφέρον η σημερινή, περισσότερο για όσους είχαν υποτιμήσει, την προηγούμενη εβδομάδα, τις δυνάμεις της αγοράς, παρά για όσους επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να αναστρέψουν το πτωτικό κλίμα.

Οι πρώτες κινήσεις στην αγορά Παραγώγων δείχνουν, πως ικανό μέρος των Συμβολαίων ”πωλητών” μηνός Μαΐου έχουν κλείσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Εξίσου σημαντικό όμως μέρος παραμένει ανοικτό, και καθώς πρόκειται για συμβόλαια μικροεπενδυτών που τελευταία ανακάλυψαν... την ευκολία του shortαρίσματος δεν αποκλείεται να ”γράψουν” σημαντικές ζημιές.

Εκ των ων ουκ άνευ, η εκτίμηση πως η τρέχουσα εβδομάδα ανήκει αποκλειστικά στον όμιλο της Εθνικής. Για πολλούς και δικαιολογημένους λόγους. Εάν κρίνουμε από την αντίδραση του ομίλου, και των υποστηρικτών του, κινήσεις ”κάτω από τη ζώνη” όπως αυτή της Παρασκευής με αφορμή την έκθεση της UBS θα απαντώνται δραστικά και με κόστος για τον αντίπαλο.

Από αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον να δούμε, πως θα εξελιχθεί όλη αυτή την εβδομάδα, η κόντρα μεταξύ των δύο ισχυρότερων, πλέον, τραπεζικών ομίλων της χώρας μας. Στη μέση η Alpha θα δοκιμάσει και αυτή με τη σειρά της αργά ή γρήγορα, τις συνέπειες αυτής της αντιπαράθεσης, που θα οξύνεται μέχρι τελικής επικράτησης ενός εκ των δύο. Το παιχνίδι μόλις άρχισε και η αγορά αποκτά ενδιαφέρον.

Τεχνικά, εάν επικρατήσουν οι ”αγοραστές” προέχει η υπέρβαση και σταθεροποίηση σήμερα της ”αντίστασης” των 2.230 μονάδων, ενδεχόμενο που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις 2.320 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, ανθεκτική στήριξη παραμένει η περιοχή πέριξ των 2.170 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v