Ακόμη και η ”κριτική” κατάντησε...”μονότονη”

Μονότονα επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια ακριβώς οι ίδιες συστάσεις για την ελληνική οικονομία, από διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεικνύοντας οτι τίποτα δεν έχει αλλάξει στα ”αδύνατα σημεία” της οικονομικής πολιτικής και επηρεάζοντας τη Σοφοκλέους.

Ακόμη και η ”κριτική” κατάντησε...”μονότονη”
Η κατάσταση στη Σοφοκέους αντανακλά τη στασιμότητα στα κρίσιμα μέτωπα της οικονομικής πολιτικής, η οποία με τη σειρά της απεικονίζεται κάθε φορά στις σχεδόν πανομοιότυπες ”συστάσεις” που απευθύνουν προς τη χώρα μας διάφοροι διεθνείς οργανισμοί.

Βεβαίως, κάθε μέρα που περνάει χωρίς αλλαγές, το κλίμα στην αγορά θα επιβαρύνεται καθώς φαίνεται πώς μόνον εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί οτι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν κι αυτό προεξοφλείται χρηματιστηριακά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι τα περισσότερα στελέχη της αγοράς περιορίζουν σταδιακά τις προσδοκίες τους. Περισσότερο τους ενδιαφέρει πλέον να κατοχυρωθούν τα ”χαμηλά” της αγοράς (που σημειώθηκαν στην περιοχή των 2000 μονάδων το περασμένο Σεπτέμβριο) και να εισέλθουμε σε μια ”βεβαιωμένη” διαδικασία σταθεροποίησης, παρά το αν θα υπάρξει κάποια σημαντική ανοδική κίνηση μέσα στο 2002!

Ωστόσο, για να επαληθευθεί ακόμη και αυτή η περιορισμένη προσδοκία, απαιτούνται κάποιες ενέργειες που θα αναστρέψουν τις δυσμενείς μεταβολές σε κρίσιμους δείκτες (παραγωγικότητα, ιδιωτικές επενδύσεις, πληθωρισμός κ.α.). Στην ουσία απαιτείται να εξέλθει από το τέλμα στο οποίο έπεσε η οικονομική πολιτική.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v