Πάλι έβαλε την... όπισθεν η Σοφοκλέους

Οι σημαντικές πιέσεις σε Alpha, Eurobank και Εμπορική επανέφεραν το Γενικό Δείκτη σε τροχιά διόρθωσης και αναβίωσαν την αναζήτηση στήριξης στις 2.200 μονάδες, όπου εδώ και ένα μήνα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους αγοραστές και πωλητές.

Σε τροχιά διόρθωσης επανήλθε σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι έντονες πιέσεις που δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές με επίκεντρο τις Alpha Bank (-2,3%), Eurobank (-1,8%)και Εμπορική (-1,9%), οδήγησαν εξ ορισμού και το Γενικό Δείκτη σε απώλειες 0,77%, στις 2.204,43 μονάδες.

Δεν θα ήταν αβάσιμο να ισχυριστεί κανείς, ότι ενδεχομένως υπερεκτιμήθηκε τόσο η αγοραστική δύναμη των Ταμείων, όσο και η δυνατότητα που έχουν να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, καθώς μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, έγινε προφανές, ότι δεν ήταν επιθυμητή, ή ακόμα και εφικτή η απορρόφηση της προσφοράς στους τραπεζικούς τίτλους.

Σε αντίθεση ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος (-0,31%), επέδειξε και πάλι πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τις τράπεζες (-1,63%), υποστηρίζοντας όσους εκτιμούν ότι οι ξένοι θεσμικοί προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στις τηλεπικοινωνίες, κλείνοντας παράλληλα θέσεις στις τράπεζες, τις οποίες ούτως ή άλλως θεωρούν υπερτιμημένες.

Ενδεικτικό άλλωστε της απουσίας των Ταμείων, ήταν το γεγονός ότι ο τζίρος υποχώρησε στα 67,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε συναλλαγές προσυμφωνημένων πακέτων.

Αρκετά άσχημη και η τελική εικόνα στο εύρος της αγοράς, με 58 μετοχές σε θετικό έδαφος, 258 να κλείνουν με ζημιές και τα ¾ του (μειωμένου) τζίρου να αφορά σε συναλλαγές 7 μετοχών (Alpha, Εθνική, Εμπορική, Intracom, Panafon, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ).

Βραχυπρόθεσμα, ”παίζει” και πάλι το σενάριο της εύρεσης στήριξης στις 2.200, καθώς στη συγκεκριμένη ζώνη αγοραστές και πωλητές δοκιμάζουν την τάση της αγοράς εδώ και περίπου ένα μήνα.

Ιστορικό χαμηλό σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Μινωικές Γραμμές και Paperpack - Τσουκαρίδης, ενώ χαμηλό για της τελευταίες 52 εβδομάδες παρουσίασαν οι μετοχές των εταιριών Flexopack, Ράδιο Αθήναι, Τεξαπρέτ, Μινωικές Γραμμές, Paperpack - Τσουκαρίδης και ΕΤΒΑ Leasing.

Tέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στη Veterin (200.000 τεμάχια στην τιμή των 5,4 ευρώ), ένα πακέτο στην Εθνική Τράπεζα (350.000 τεμάχια στην τιμή των 20,56 ευρώ), ένα πακέτο στη ΓΕΝΑΚ (340.000 τεμάχια στην τιμή των 4 ευρώ), ένα πακέτο στην Αστήρ Παλάς (172.000 τεμάχια στην τιμή των 6,08 ευρώ), ένα πακέτο στη Σαράντης (3.320 τεμάχια στην τιμή των 2,53 ευρώ) και ένα πακέτο στην Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (260 τεμάχια στην τιμή των 1,69 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v