Στο επίκεντρο των πιέσεων η Eurobank

Οι σημαντικές πιέσεις στην Eurobank (-3,85%), η οποία σήμερα έκοψε το μέρισμα (0,53 ευρώ), και εν μέρει στην Εμπορική, εξαιτίας της αυξημένης στάθμισης τους στη διαμόρφωση των δεικτών, σηματοδοτούν τη σημερινή εικόνα στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενός εξαιρουμένου, το υπόλοιπο της αγοράς καλά κρατεί. Με αυξημένη στάθμιση στη διαμόρφωση των δεικτών η μετοχή της Eurobank, είναι λογικό να παρασύρει χαμηλότερα και τον τραπεζικό και τον FTSE 20.

Καθ’ όλα στρεβλή κατάσταση, εικονική θα λέγαμε αποτύπωση της πραγματικότητας, που μας καθιστά συγκρατημένα αισιόδοξους για τη συνέχεια. Εκτίμηση που εστιάζεται αφενός μεν στη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών ”κλεδιών”, όσο και στους αγοραστές που είναι σαφώς επιθετικότεροι από ό,τι χθες.

Ο FTSE 20 κρατάει, καθώς ένα σύμπλεγμα μετοχών, από την Εθνική μέχρι και την Ιντρακόμ λειτουργούν με μεγαλύτερα ή μικρότερα κέρδη αντίρροπα στη Eurobank. Διακρίνονται επίσης συγκεκριμένες μετοχές, με παρουσία επενδυτικών σχημάτων, να πραγματοποιούν συναλλαγές, αλλά και να προσβλέπουν σε βραχυπρόθεσμη αναστροφή του κλίματος.

Θεωρώντας πιθανότατο το ενδεχόμενο να σταθεροποιηθεί η μετοχή της Eurobank στην αυριανή συνεδρίαση, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αντίδραση των διεθνών αγορών, η Σοφοκλέους μπορεί να κινηθεί καλύτερα. Εάν κρατήσει σήμερα τις 2.200 μονάδες, που ουσιαστικά εάν εξαιρεθεί η Eurobank, το επιτυγχάνει, το αισιόδοξο σενάριο κερδίζει έδαφος και εν δυνάμει αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v