Μάχες στα ”βαριά” πιέζουν τη Σοφοκλέους (update)

Η επέκταση των πιέσεων σε ΟΤΕ, Alpha, Eurobank, Panafon σε αντίθεση με τη θετική συμπεριφορά της Εθνικής οδηγούν σε απώλειες το FTSE 20 και κατ’ επέκταση το Γενικό Δείκτη. Ανοδικά κινούνται 152 μετοχές, ενώ 135 σημειώνουν αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και τυπικά θετική η συνεδρίαση καθώς ο περιορισμός των απωλειών για τη μετοχή της Eurobank συνοδεύτηκε από έντονη προσπάθεια να βγουν ”αγοραστές” ψηλότερα και για την Alpha.

Παραμένει επιθετικότερος ο δείκτης μετοχών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ μέχρις τις 14.10 δινόταν έντονη μάχη με επίκεντρο τα Συμβόλαια FTSE 20 γύρω από τις 1.158 μονάδες του Δείκτη.

Η ενεργοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων αποδίδει όλο και περισσότερους καρπούς (Κλωνατέξ, Ξιφίας, ΚΡΕΚΑ, Stabilton). Το κλειδί, σήμερα, τόσο για τον τραπεζικό όσο και για τον FTSE 20 είναι η μετοχή της Eurobank που λόγω της αποκοπής μερίσματος (0,58 ευρώ) ξεκίνησε τη συνεδρίαση από –3,6% χαμηλότερα.

Στα 12,64 ευρώ περιορίζει κατά μία ποσοστιαία μονάδα την ”ψαλίδα” που πρακτικά σημαίνει ότι εάν περιοριστεί ακόμη περισσότερο το εύρος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί υπέρβαση των 12,7. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άλλαζε άρδην το σκηνικό τόσο στις τράπεζες όσο και στον Γενικό Δείκτη.

Ο πρώτος και σημαντικότερος πάντως, στόχος για σήμερα, ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.200 μονάδων όπως όλα δείχνουν επιτυγχάνεται. Εάν μάλιστα συνοδευτεί από θετικό πρόσημο, τζίρο υψηλότερο του χθεσινού και άνοδο της Εθνικής στα 20,5 – 20,7 ευρώ η αγορά θα προσβλέπει πλέον πιο βάσιμα και συγκροτημένα σε ανοδική αντίδραση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v