Διατηρείται το θετικό κλίμα στο ΧΑΑ

Επιλεκτικές αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΗ, Cosmote, 3E, και η αμυντική τακτική στην Εθνική, εξασφαλίζουν κατά πάσα πιθανότητα ένα ακόμη ”κλείσιμο” του δείκτη υψηλότερα των 2.200.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αμυντική τακτική ακολουθείται, κυρίως από την πλευρά της Εθνικής ενόψει του τελευταίου ημιώρου. Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στο εύρος 20,6-20,8 ευρώ ετοιμάζοντας, αν χρειαστεί εφεδρείες για ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις όσων είχαν τοποθετηθεί -λόγω μερίσματος- βραχυπρόθεσμα στη μετοχή. Εάν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης η προσφορά που ενδέχεται να εκδηλωθεί είναι η αναμενόμενη, θα βρεί αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη μετοχή ”χρωστά” ακόμη μια μάχη, αύριο, εάν υποθέσουμε πως θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση της από τα 19,5-19,6 ευρώ. Οι συναλλαγές στα 65 εκατ. ευρώ πριν το ”κλείσιμο” δείχνουν πως θα κινηθούν στα χθεσινά επίπεδα και ενδεχομένως να τα ξεπεράσουν.

Από τις 15.15 καταγράφεται μια- προσεκτική ομολογουμένως- προσπάθεια αποχώρησης ”βραχυπρόθεσμων” παικτών, κίνηση που αποτέλεσμα είχε την υποχώρηση του δείκτη προς τις 2.202 μονάδες. Αντίρροπα όμως κινούμενη, η μετοχή της Alpha, και ορισμένων μετοχών του FT- 20 επιτυγχάνουν τη σταθεροποίηση του δείκτη μεταξύ 2.205-2.218 μονάδων.

Παράλληλα, παρατηρούνται επιλεκτικές αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΗ, Cosmote, 3E, που μάλλον εξασφαλίζουν ένα ακόμη ”κλείσιμο” του δείκτη υψηλότερα των 2.200 και εν πάση περιπτώσει αυτό ήταν το καταρχήν ζητούμενο για σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v