Θετικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Με ικανοποιητικές συναλλαγές ύψους 36 εκατ. ευρώ και τη θετική κίνηση των μετοχών Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς η Σοφοκλέους κινείται πάνω από τις 2.200 μονάδες. Η πλειονότητα των τίτλων (221) κινείται ανοδικά, ενώ 79 μετοχές καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Εθνική προς τα 21 ευρώ και τη Eurobank στα 12,6, τον ΟΤΕ στα 17,15 ευρώ ”γέρνει” υπέρ των δυνάμεων της αγοράς η πλάστιγγα. Οι συναλλαγές στα 36 εκατ. ευρώ, ικανοποιητικές εάν κρίνουμε τον τζίρο σε συγκεκριμένες μετοχές, και τον Δείκτη να κινείται στο εύρος 2.205 – 2.215 μονάδες.

Κινήσεις τύπου Space, Spider, Stabilton, Αθηναϊκων Συμμετοχών και ορισμένων ακόμη, επιβεβαιώνουν την παρουσία και ενεργότερη συμμετοχή στα της αγοράς των ”ενεργών επενδυτικών σχημάτων” της αγοράς.

Στα συν της συνεδρίασης η παράλληλη θετική πορεία των βασικών Δεικτών (Γενικού, FTSE 20 και ΜΚ 40) με ισοκαταμερισμό συναλλαγών και αγοραστών σε μετοχές εταιριών και των τα τριών κατηγοριών.

Εάν τελικά ο Δείκτης κλείσει και σήμερα, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, υψηλότερα των 2.200 μονάδων, θα έχουμε ένα δείγμα τριών θετικών παρατηρήσεων. Στην περίπτωση που επιδειχθεί ανάλογη συμπεριφορά και αύριο –για ευνόητους λόγους- το βραχυπρόθεσμο δείγμα δημιουργεί πλέον τάση.

Το θετικό σενάριο κερδίζει έδαφος, καθώς η (από προχθές) αναμενόμενη αντίδραση των αγορών, ευοδώνεται σήμερα, μετά βέβαια τις χθεσινοβραδινές σταθεροποιητικές ενδείξεις που πρόσφερε η Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v