Αναμονή για τα αποτελέσματα τριμήνου

Σε αναμονή για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων βρίσκεται πλέον η Σοφοκλέους, καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σε εκείνες τις εταιρίες που αποδεικνύουν οτι μπορούν να ”ανασυναχθούν” και να ξεπεράσουν τα προβλήματα του παρελθόντος.

Αναμονή για τα αποτελέσματα τριμήνου
Στο εύρος των 2.170-2.220 μονάδων φαίνεται οτι θα κινηθεί η Σοφοκλέους, αναμένωντας πλέον τα στοιχεία για τα αποτελέσματα α΄τριμήνου των εισηγμένων εταιριών.

Το γεγονός οτι υπήρξε κάποια κινητικότητα στην περιφέρεια, ίσως να αποτελεί ένα δείγμα γραφής για την κατάσταση που θα επικρατήσει μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Ολοένα και περισσότερο γίνεται εμφανές οτι η αγορά ενδέχεται να κινηθεί σε δύο διακριτές ταχύτητες που όμως δεν έχουν σχέση με την προωθούμενη κατηγοριοποίηση, αλλά με τα πεπραγμένα των εταιριών.

Κοινώς, όσες επιχειρήσεις εξακολουθούν να κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο χώρο τους και δείχνουν (μεσω των αποτελεσμάτων τους) ικανές να αναδιοργανωθούν αφήνωντας πίσω τα σφάλματα του παρελθόντος, είναι πιθανό οτι θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, τα απανωτά ραντεβού του πρωθυπουργού με υπουργούς και άλλα στελέχη, δείχνουν οτι ετοιμάζεται κάποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ”μέτωπα” στα οποία έχει καταφανώς ”κολλήσει”.

Στην πράξη πάντως το Δημόσιο εμφανίζεται πλέον να έχει πρόβλημα στην προώθηση νέων μετοχοποιήσεων, μεσω της Σοφοκλέους, γεγονός που σημαίνει οτι θα πρέπει να βρεθούν άλλες ενδεχομένως πιό περίπλοκες λύσεις για την άντληση κεφαλαίων.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v