Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑΑ

Ακρως προσεκτικές και απόλυτα τεχνικές είναι οι μέχρι στιγμής κινήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές προκειμένου να διατηρηθεί η αγορά στα επίπεδα των 2.200 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην γενική συνέλευση της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καλύτερη άμυνα είναι η... διπλή άμυνα. Άκρως προσεκτικές και απόλυτα τεχνικές οι μέχρι στιγμής κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές (δεικτοβαρείς όπως Εθνική, Eurobank, Alpha, OTE) επιδιώκουν να συντηρήσουν την αγορά οριακά υψηλότερα των 2.200 μονάδων.

Οι συναλλαγές στα περίπου 12 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, κόντα στον ημερήσιο όρο δηλαδή δείχνουν πως το κόστος της άμυνας δεν είναι μέχρι στιγμής υψηλό. Οι πραγματικές όμως διαθέσεις των πωλητών – αγοραστών ενδέχεται να ελεγχθούν στην περίπτωση που ο Δείκτης κινηθεί προς τις 2.198 -και ίσως λίγο χαμηλότερα- μονάδες.

Η μετοχή της Eurobank, μπορεί και με την μέχρι τώρα διακύμανσή της να ”χάνει” συνολικά το μέρισμα (συμπεριλαμβανομένου και του –1,85%) διαπιστώνεται όμως διάθεση να κρατηθεί σε εύρος ασφαλείας (12,5 – 12,7 ευρώ).

Η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα της Εθνικής δεν φανερώνει βιασύνη ή κάτι άλλο από πλευράς όσων τοποθετήθηκαν χαμηλότερα, για να κερδίσουν το μέρισμα, που σημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση αύριο η μετοχή της Εθνικής, εξασφαλίζει τα 19,5 ευρώ (1,1 ευρώ το μέρισμα).

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η διακύμανση του Δείκτη στο εύρος 2.195 – 2.210 μονάδες, με εύλογο ενδιαφέρον για τα όσα θα ανακοινώνει στη συνέχεια ο διοικητής του Ομίλου της Εθνικής. Προφανώς, και τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα θα διαμορφώσουν ανάλογα τη στάση τους με το τι μπορεί να προκύψει από τη γενική συνέλευση του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v