Προσπάθεια συγκράτησης στις 2.200 (update)

H διατήρηση της Εθνικής σε τιμές πάνω από τα 20 ευρώ (-3,83%) οδηγεί στη μείωση των απωλειών σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια. Με θετικό πρόσημο κινούνται 181 μετοχές, ενώ με αρνητικό 120.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με προσεκτικές κινήσεις, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στην Ευρώπη, επιχειρείται να συντηρηθεί η αγορά εγγύς των 2.200 μονάδων. Οι συναλλαγές των περίπου 48 – 50 εκατ. ευρώ (13.30) σε μεγάλο ποσοστό αφορούν στις συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές, που για ευνόητους λόγους εμφανίζουν σήμερα αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της Εθνικής με περίπου 220.000 κομμάτια κινείται γύρω στο 4% χαμηλότερα, προσπαθώντας να κρατήσει τα 20 ευρώ. Όπως φάνηκε από την αρχική της αντίδραση προς τα 20,3 ευρώ, θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η επαναπροσέγγιση της συγκεκριμένης τιμής εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μεμονωμένες μετοχές που για διάφορους λόγους εμφανίζουν και εμπορευσιμότητα, παραμένουν θετικές (Altec, Τεχνική Ολυμπιακή, Μοχλός, Μπενρουμπής, Παπαστράτος, Space) με αποτέλεσμα η μεσαία κεφαλαιοποίηση να παρουσιάζεται ανθεκτικότερη από ότι ο τραπεζοβαρής.

Εάν στην επόμενη ώρα, προς το κλείσιμο της συνεδρίασης επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις χρηματιστηριακών παραγόντων ότι ενδέχεται να εξασθενίσουν οι πιέσεις αρχικά στην Εθνική και συνολικότερα στις τράπεζες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης των 2.210 μονάδων ή εν πάσει περιπτώσει να επιχειρηθεί μια προσπάθεια μείωσης των ζημιών.

Ενδεχόμενο τέταρτο κατά σειρά κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 2.200 μονάδων, προφανώς και θα αποτελεί θετική ένδειξη, καθώς θα κυμαίνεται οριακά υψηλότερα του κινητού μέσου όρου εννέα συνεδριάσεων (2.198 μονάδες). Τον τόνο πάντως, μέχρι και το τέλος θα τον δίνει αναμφίβολα η Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v