Το βλέμμα στη μεσαία με τη βοήθεια των ισχυρών

Θετικότερες προσδοκίες για αυτή την εβδομάδα των μόλις τριών συνεδριάσεων, δημιουργούνται στην αγορά. Ζητούμενη παραμένει η σταθεροποίηση του τραπεζικού κλάδου, για όσους δραστηριοποιούνται στη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με θετικότερες προσδοκίες, παρά το κλίμα στις διεθνείς αγορές, εκτιμάται ότι μπορεί να κινηθεί αυτή η εβδομάδα των τριών συνεδριάσεων. Για όσους, δραστηριοποιούνται στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ζητούμενη είναι η σταθεροποίηση του τραπεζικού κλάδου και ειδικότερα των τριών – τεσσάρων ισχυρών.

Όπως επιβεβαιώθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους, στα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα είναι επαρκής ακόμη και η ήπιων τόνων υποχώρηση του FTSE 20 για να επιδοθούν στο κυνήγι των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Εκτίμηση και κίνηση αποδοτική όπως φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ακριβώς όπως αποτυπώθηκε στην συμπεριφορά των βασικών δεικτών με τους ΜΚ 40 και SC 80 να αντιδρούν θετικότερα. Ενδείξεις όμως σταθεροποίησης, ή τουλάχιστον μερικής ανάσχεσης της πτωτικής τάσης που από πέρυσι το Μάιο πιέζει χαμηλότερα τις τράπεζες, διαμορφώνονται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Τεχνικά, τόσο το κλείσιμο της Παρασκευής, πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακά υψηλό με τζίρο και πάλι υψηλότερο των 100 εκατ. ευρώ, που συνοδεύτηκε από σχετικά καλή πορεία των τριών – τεσσάρων τραπεζικών μετοχών θα μπορούσε να είναι η καλύτερη αρχή για σήμερα. Γιατί το υπόλοιπο κομμάτι –πλην τραπεζών, του FTSE 20 έχει εδώ και καιρό ολοκληρώσει τη διόρθωσή του, είτε αντιδρά σε ορισμένες περιπτώσεις ανοδικά.

Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε η μεσαία κεφαλαιοποίηση να δώσει και αυτές τις ημέρες κέρδη, τόσο στην αγορά μετοχών όσο και στα Παράγωγα του ΜΚ 40, αρκεί να βρεθεί στήριγμα από τον τραπεζικό κλάδο και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στα υπόψιν μετοχές αυτής της κατηγορίας, που τις τελευταίες δύο – τρεις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, επιχειρείται με αυξανόμενο τζίρο απεγκλωβισμός τους από τα ”χαμηλά” επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v