Μια ”αποχαιρετιστήρια” έκθεση με πολλά νοήματα

Η χαλαρότης αυτής της εβδομάδας των τριών χρηματιστηριακών συνεδριάσεων, ίσως προσφέρεται για αναλυτική ”μελέτη” της εκθέσεως που θα δημοσιοποιήσει σήμερα ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μια ”αποχαιρετιστήρια” έκθεση με πολλά νοήματα
Ισως το πιο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας που ξεκινά είναι η ”αποχαιρετιστήρια” έκθεση του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος πρόκειται να ”μετακομίσει” στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Το κύρος του κ. Παπαδήμου εντός και εκτός συνόρων (που ξεπερνά αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο της ελληνικής οικονομικής σκηνής), ένα κύρος που υπάρχει ως αποτέλεσμα των χειρισμών και των παρεμβάσεων του τα τελευταία χρόνια δίδει, ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρατηρήσεις τις οποίες θα κάνει (εξ ού και το πιθανό περιεχόμενο τους απασχόλησε αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο του Σαββατοκύριακου).

Πολλοί θεωρούν σχεδόν δεδομένο οτι αυτή τη φορά θα υπάρξουν ρηξικέλευθες επισημάνσεις από την πλευρά του κεντρικού μας τραπεζίτη καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε μια άκρως κρίσιμη περίοδο. Την προσπάθεια κατάκτησης της πραγματικής και ουχί πλέον της ονομαστικής σύγκλισης.

Και το κυριότερο, πρόκειται για μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει με τις ελληνικές επιχειρήσεις ”πληγωμένες” από τα χρηματιστηριακά σφάλματα της προηγούμενης τριετίας, γεγονός που σε συνδυασμό με την τρέχουσα πορεία της Σοφοκλέους, δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα στο χρηματοοικονομικό σύστημα και όχι μόνον.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v