Με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει

Στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 14 ημερών έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την εβδομάδα που πέρασε, το οποίο σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για την Περιφέρεια και με την προυπόθεση ότι θα σταθεροποιηθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές, ίσως επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την προυπόθεση, ότι τουλάχιστον θα σταθεροποιηθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι θετικές ενδείξεις στη Σοφοκλέους μπορεί να αποτυπωθούν και στο ταμπλό την ερχόμενη εβδομάδα.

Εβδομάδα 3 συνεδριάσεων, με τον δείκτη να ξεκινά από τη βάση των 2.200 μονάδων, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί, αρχικά και αν βοηθηθεί, στη συνέχεια να αντιδράσει μέχρι τις 2.320 μονάδες. Η προσπάθεια σταθεροποίησης που απέδωσε σε σημαντικό βαθμό καρπούς στον τραπεζικό κλάδο, αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των ενεργών ”παικτών”, κάτι που αποδεικνύεται και από την αύξηση συναλλαγών.

Από τα 77 εκατ. ευρώ, ο μέσος ημερήσιος τζίρος αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα 89 εκατ. ευρώ, με τις υψηλότερες συναλλαγές να καταγράφονται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οπότε και ο δείκτης έκλεισε πολύ κοντά στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 14 ημερών.

Οι 2.225 μονάδες θα αποτελέσουν μια καλή βάση, για την αρχικά, υπέρβαση των 2.230 και προσέγγιση στη συνέχεια των 2.260.

Η μετοχή της Εθνικής κατάφερε να κρατήσει τα 20 ευρώ, τη στιγμή που θετικά αντιδρούσαν Πειραιώς, Eurobank και Εμπορική. Ένα επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο είναι, πως για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, βγήκαν λεφτά στα παράγωγα από άνοδο των επιμέρους δεικτών, και ειδικότερα του ΜΚ 40.

Γεγονός που σημαίνει, ότι αν το κλίμα είναι καλό στις διεθνείς αγορές την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αναμένουμε ενεργότερη δραστηριοποίηση των επενδυτικών σχημάτων και κατά πάσα πιθανότητα της υψηλότερης κεφαλαιοποίησης, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερο το ενδεχόμενο, ότι η διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v