Θετικά το ΧΑΑ (παρά το χαλάζι)

Θετική προοπτική δημιουργεί το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από την περασμένη Παρασκευή, ενώ χρήζει αναφοράς η συντονισμένη κίνηση τόσο ισχυρών ιδιωτών επενδυτών, όσο και επενδυτικών λόμπι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και μόνο το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται έστω και οριακά υψηλότερα από το επίπεδο της περασμένης Παρασκευής, αποτελεί θετική ένδειξη και προοπτική.

Οι συναλλαγές, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη φάση της συνεδρίασης, έχουν υποχωρήσει κατάτι (57 εκατ. ευρώ στις 13.30) καθώς συνηθίζεται ο δεύτερος γύρος να ολοκληρώνεται προς το κλείσιμο της ημέρας.

Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς και προσοχής, η συντονισμένα πολύ καλή κίνηση τόσο των ισχυρών ιδιωτών επενδυτών, όσο και των συχνά πυκνά λοιδορούμενων λόμπι. Καλύτερη απόδειξη της αγαστής, μέχρι στιγμής, συνεργασίας, στην κοινή τους προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα, ο αριθμός των μετοχών που κινούνται με κέρδη.

Από την Εθνική, Eurobank και την Alpha που βρίσκουν σταθερά και πάλι τη δύναμη να αντιδράσουν μέχρι και την Κλωνατέξ (που ξεπερνά την καθοριστική για την αύξηση τιμή των 3,8 ευρώ), η συνεδρίαση εξελίσσεται ομαλά.

Βέβαια, όλα αυτά υπό την αίρεση των.... ξένων. Η στάση των ευρωπαϊκών αγορών, με εμφανή την τακτική αναμονής για την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ και την αντίδραση της Νέας Υόρκης, ασφαλώς και διαμορφώνει ανάλογα την τακτική των ενεργών παικτών της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v