Σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά

Ο ικανοποιητικός τζίρος, η αντίδραση του Δείκτη και η επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.210 μονάδων αποτελούν τα έως τώρα θετικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης, με τις τράπεζες να δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλός τζίρος, αντίδραση του Δείκτη υψηλότερα των 2.230 μονάδων, επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.210 μονάδων είναι ο μέχρι στιγμής θετικός απολογισμός.

Περί τα 20 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές την πρώτη ώρα, με τις τράπεζες να δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ενδείξεις σταθεροποίησης, και δείγματα γραφής χρήσιμα για τη συνέχεια.

Βέβαια, η αρνητική εικόνα της αγοράς μέχρι και λίγο πριν τις 12.00, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην πίεση (μέχρι και 1% χαμηλότερα) της μετοχή του ΟΤΕ. Κατά την εκτίμησή μας, το ενδιαφέρον που διαμορφώνεται στην αγορά έχει για επίκεντρο τη μετοχή της Alpha, την αντίδραση προς τα 20,2 ευρώ της Εθνικής και την προσπάθεια της Eurobank να υπερβεί τα 13 ευρώ. Περαιώς και Eurobank συμπληρώνουν την, με λίγες συναλλαγές, θετικότερη εικόνα των τραπεζών.

Μια δεύτερη επιβεβαίωση των 2.210 μονάδων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αν και τεχνικά πιο πιθανή, είναι η προσπάθεια αντίδρασης και πάλι υψηλότερα των 2.230 μονάδων.

Μετοχές όπως της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΔΟΛ, της Π&Κ ΕΕΧ, που ευνοούνται από επιμέρους κινήσεις των εταιριών – ομίλων, δίνουν το στίγμα για σήμερα. Συμπληρώνοντας την θετική εικόνα που δημιουργούν, σε επιμέρους κλάδους, το νέο limit up του ΙΑΣΩ και με αυξημένο τζίρο αντίδραση των Ηλέκτρας, Quality.

Το καλύτερο δυνατό για σήμερα, θα είναι η με συναλλαγές υψηλότερες των 80 εκατ. ευρώ κίνηση της αγοράς στο εύρος 2.218 – 2.235 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v