Ανοδος για Alpha, πιέσεις στον ΟΤΕ (update)

Η άνοδος των Alpha Bank (2,4%), Eurobank και Εμπορική λειτουργούν εξισορροπητικά στις απώλειες των τηλεπικοινωνιακών τίτλων με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κινείται σε επίπεδα πάνω από τις 2.220 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όσοι είχαν προεξοφλήσει ότι αυτή η εβδομάδα δεν θα προσφέρει μετοχικές συγκινήσεις, μάλλον τείνουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Αν και κάπως περιορισμένες, την τελευταία ώρα, οι συναλλαγές, παραμένουν ικανοποιητικές (42 εκατ. ευρώ στις 13.30) και με επίκεντρο τις τράπεζες, δηλαδή την Alpha, οδηγούν υψηλότερα την αγορά.

Για προφανείς λόγους το επίκεντρο παραμένει στραμμένο στη μετοχή της Alpha, την αντίδρασή της προς τα 15,6 ευρώ, που σημαδεύεται από ικανοποιητικές συναλλαγές. Εάν μάλιστα στη συνέχεια η μετοχή του ΟΤΕ καταφέρει να κινηθεί προς τα 17,6 ευρώ, θεωρείται πιθανό ότι θα ακολουθήσουν και οι Cosmote, Panafon ενδυναμώνοντας την τάση στoν FTSE 20.

Τεχνικά, η μέχρι στιγμής συνεδρίαση προσφέρει μόνο θετικές ενδείξεις. Επιμερισμός πράξεων, διάχυση αγοραστών σε αρκετές κατηγορίες μετοχών και με τον χώρο των εκδόσεων να συνοδεύει την αντίδραση από τα χαμηλά των τραπεζών.

Η σχέση μετοχών που κινούνται ανοδικά προς εκείνες που υποχωρούν σε συνδυασμό με την εμπορευσιμότητα τίτλων μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιβεβαιώνει την παρουσία των επενδυτικών σχημάτων, μέχρι στιγμής.

Γύρω στη 13.20 ο Γενικός Δείκτης υπερέβη το προηγούμενο ενδοσυνεδριακά υψηλό (2.235 μονάδες) ενώ η διόρθωση που ακολούθησε, τρίτη κατά σειρά για σήμερα, ήταν ακόμη πιο ανεπαίσθητη, με χαμηλότερο τζίρο και υψηλότερα των δύο προηγούμενων ”χαμηλών”. Για τη συνέχεια, θα δοκιμαστεί ένα καινούργιο εύρος μεταξύ 2.228 – 2.240 μονάδων, με ενδεχόμενη αύξηση συναλλαγών, κυρίως σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v