Διακριτικές τοποθετήσεις στο ΧΑΑ

Η αγορά έως τώρα επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να κρατήσει το εύρος των 2.225 - 2.240 μονάδων, καθώς ο τραπεζικός κλάδος κινείται υψηλότερα και τα ”επενδυτικά σχήματα” κάνουν έντονη την παρουσία τους. Παραμένουν οι πιέσεις στον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή της Πειραιώς εμφανίζει τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα και το υψηλότερο ποσοστό θετικής μεταβολής στην προσπάθειά της να αντιδράσει και πάλι υψηλότερα των 7 ευρώ.

Με το γνώριμο χαμηλό της τζίρο ενισχύεται προς τα 24,5 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής, ενώ αυξημένες θεωρούνται οι συναλλαγές στη μετοχή της Alpha, της Eurobank και λιγότερο της Εθνικής. Ο κλάδος οδηγείται υψηλότερα, ωθώντας τον FTSE 20 προς τις 1.180 μονάδες (κέρδη της τάξεως του 0,4%).

Ο Γενικός Δείκτης επιβεβαιώνει την ευχέρειά του να κρατήσει το εύρος των 2.225 – 2.240 μονάδων χωρίς ιδιαίτερη προσφορά και πίεση, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν διάθεση –αν μη τι άλλο- να σταθεροποιηθούν.

Τα ”επενδυτικά σχήματα” κάνουν και σήμερα έντονη την παρουσία τους, είτε σε μετοχές που είχαν υποχωρήσει σημαντικά, είτε σε νεοεισηγμένες χαμηλής διασποράς (χαρακτηριστικότερη περίπτωση της Alsinco, Ιχθυοκαλλιεργιών Γαλαξιδίου κ.α.).

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20 στα 5,70 ευρώ η Vodafone, ”παλεύει” τα 10,5 ευρώ η Cosmote και στα 17,3 ο ΟΤΕ. Χαρακτηριστικό των δύο τελευταίων μετοχών η... ελάχιστη εμπορευσιμότητά τους.

Η μετοχή της Ιντρακόμ, φαίνεται ότι ισχυροποιεί τη ”βάση” των 9 ευρώ, η Coca Cola των 15,2 ευρώ και η Βιοχάλκο των 6,8 ευρώ με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 1.000 τεμάχια. Αντίθετα, ο τζίρος σε 3E και δευτερευόντως στην Ιντρακόμ επιβεβαιώνει την πληροφορία για σταδιακή επανατοποθέτηση δύο – τριών θεσμικών.

Για την επόμενη ώρα, αρκεί μια ακόμη ”επιβεβαίωση” του εύρους 2.225 – 2.240 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών ορισμένοι επιχειρούν να λάβουν θέσεις χωρίς όμως να προκαλέσουν σημαντική ενίσχυση της τιμής των μετοχών που ζητούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v