Υποτονικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Ασθενείς είναι οι ενδείξεις από την έως τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης στο ΧΑΑ, καθώς 135 μετοχές δεν έχουν σημειώσει πράξη, ενώ και ο τζίρος ξεπερνά τα 21 εκατ. ευρώ. Ωστόσο όπου έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές, η τάση είναι ανοδική με ΟΤΕ και Panafon να εμφανίζουν διάθεση αντίδρασης.

Εξαιρετικά ασθενές σε ενδείξεις και διαθέσεις το άνοιγμα του ΧΑΑ καθώς με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας των συναλλαγών, 135 μετοχές δεν έχουν σημειώσει πράξη, ενώ ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 21 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 εκατ. αφορούν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Παρά ταύτα, όπου έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές, η τάση είναι προς το παρόν μάλλον ανοδική, καθώς τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η Panafon εμφανίζουν σήμερα στο άνοιγμα διαθέσεις αντίδρασης μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν την Τρίτη.

Ο Γενικός Δείκτης, σταθεροποιείται στην ευρύτερη περιοχή των 2.220 μονάδων, απέχοντας δηλαδή 10 μονάδες από το πρώτο επίπεδο αντίστασης (2.230) και 20 μονάδες από το επίπεδο που βρίσκει στήριξη (2.200 μονάδες).

Αυτό που περιμένουμε, είναι ότι ελλείψει κάποιων ”συνταρακτικών” ειδήσεων ο Δείκτης θα κινηθεί με εξαιρετικά περιορισμένο τζίρο, στο προαναφερθέν εύρος, με πιο πιθανό σενάριο την επαναπροσέγγιση των 2.200 παρά την αναρρίχηση στις 2.230 μονάδες.

Η τελευταία ώρα των συναλλαγών θα είναι ωστόσο καταλυτική, καθότι μέχρι τότε είναι πολύ πιθανόν τόσο τα Ταμεία όσο και τα λόμπι να μην παρέχουν ενδείξεις ως προς το πώς επιθυμούν να τοποθετηθούν εφεξής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v