Επιβεβαίωση στήριξης πριν την αντίδραση

Τα Ταμεία αναμένεται να καθορίσουν την τάση της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη του τραπεζικού κλάδου στη σημερινή -εξαιρετικά ιδόμορφη- συνεδρίαση, ενώ πιθανή -υπό προϋποθέσεις- είναι και η ρευστοποίηση κερδών στην περιφέρεια από ισχυρά επενδυτικά λόμπι.

Εξαιρετικά ιδιόμορφη η σημερινή ημέρα στη Σοφοκλέους, καταρχήν ως απόρροια της αναμενόμενης υποτονικής παρουσίας μικροεπενδυτών, λόγω φυσικά και των ημερών.

Η εξέλιξη αυτή ανάγει συνεπώς τους έχοντες ρευστότητα, και διάθεση τοποθέτησης αυτής, σε ”ρυθμιστές” της τάσης της αγοράς, και σε μια προσπάθεια εύρεσης πρωταγωνιστών, είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τα Ταμεία, τα οποία αναμένεται και σήμερα να καθορίσουν τη τάση της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη του τραπεζικού κλάδου.

Επιπροσθέτως και με δεδομένη τη μη-λειτουργία της αγοράς έως και τη Τετάρτη του Πάσχα, δεν αποκλείεται να δούμε και μια αποκόμιση κερδών στην περιφέρεια από τα λόμπι, τα οποία προεξοφλώντας απουσία μικροεπενδυτών ενδεχομένως να επιθυμήσουν το μερικό κλείσιμο θέσεων, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτό αφενός την αποτίμηση χαρτοφυλακίων μετά τις ανακατατάξεις του τελευταίου δεκαημέρου, αφετέρου προχωρώντας σε επαναπροσδιορισμό των άμεσων ”στόχων” τους.

Εν τούτοις, πρέπει να βάλουμε ένα ερωτηματικό όσον αφορά το χρόνο εκδήλωσης αυτής της αποκόμισης. Και αυτό γιατί ένα άνοιγμα Δείκτη και αγοράς σε θετικό έδαφος (βοηθούμενο από τη θετική εικόνα των Ευρωαγορών και την αντίδραση των αμερικανικών αγορών το τελευταίο διήμερο) ενδεχομένως να βρει τους επενδεδυμένους σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση να προσδοκούν σε μεγιστοποίηση κερδών προτού κλείσουν θέσεις.

Πάντως, τεχνικά και με βάση την εικόνα του ΧΑΑ τη Τρίτη, οφείλουμε να διατηρούμε σημαντικές επιφυλάξεις ως προς τη δυνατότητα του Γενικού Δείκτη να επαναπροσεγγίσει και πολύ περισσότερο να σταθεροποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των 2.230 μονάδων.

Άντ’ αυτού, και με τους τίτλους της Εθνικής και της Alpha Bank να έχουν δεχθεί πιέσεις τη Τρίτη και τη πρώτη να παραμένει στην ευρύτερη περιοχή των 20 ευρώ, είναι εξαιρετικά πιθανό ο Δείκτης να επιχειρήσει την επιβεβαίωση της ύπαρξης στήριξης – για πολλοστή φορά – στη περιοχή των 2.200 μονάδων, σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει η νέα ”αντίδραση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v