Τα... ” χαρακώματα” της Σοφοκλέους

”Χαρακώματα” του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θυμίζει η Σοφοκλέους με πρώτη γραμμή τις 2.200 μονάδες. Μια κατάσταση που δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον. Το ερώτημα είναι προς τα που θα κινηθεί η αγορά.

Τα...  ” χαρακώματα”  της Σοφοκλέους
To τελευταίο διάστημα οι αψιμαχίες ”αγοραστών” και ”πωλητών” στη Σοφοκλέους θυμίζουν τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εναν πόλεμο ”φθοράς” στη περιοχή των 2.200 μονάδων, καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται απρόθυμες να εμπλέξουν τις ολοένα και μικρότερες εφεδρείες τους. Ετσι, τα περιθώρια υποχώρησης εμφανίζονται μικρά αλλά και οι ανοδικές κινήσεις εξαντλούνται γρήγορα.

Το βέβαιο είναι οτι αυτή η οριακή διακύμανση δεν πρόκειται να συνεχισθεί επ’ άπειρον και το ερώτημα που προκύπτει είναι προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τελικά η αγορά. Προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο ”καταλύτης”, για να βγάλει και κάποιο ”σίγουρο” συμπέρασμα. Η αγορά περιμένει κάποια σημαντική είδηση για να λάβει κατεύθυνση, αλλά οι συνθήκες τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο δημιουργούν αβεβαιότητα.

Ουσιαστικά (και εξαιρώντας τις όποιες εξελίξεις στο εξωτερικό) η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση. Εάν αμέσως μετά το Πάσχα αρχίσουν να δρομολογούνται κάποιες θετικές εξελίξεις τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Αλλωστε το τι περιμένει η αγορά αποτυπώθηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στην έκθεση του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αν πάλι συνεχισθεί η αδράνεια και τα ημίμετρα... ”επικοινωνιακού τύπου”, είναι σχεδόν βέβαιο οτι η Σοφοκλέους θα πάρει ξανά την κατηφόρα.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v