Προσδοκίες νέας ανόδου στη Σοφοκλέους

Η έντονη άνοδος των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών, σε συνδυασμό με το ”ράλι” στη Wall δίνει ελπίδες για μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Ωστόσο η διαμόρφωση τάσης παραμένει πρόβλημα ενόσω δεν ενισχύεται ο τζίρος της αγοράς.

Προσδοκίες νέας ανόδου στη Σοφοκλέους
Για μια φορά φαίνεται πως η Σοφοκλέους ”πρόλαβε” το γύρισμα των ξένων αγορών, καθώς το χθεσινό ”αλμα” στις ΗΠΑ, μάλλον θα έχει θετική επίδραση και στην Ευρώπη.

Σε αυτό το κλίμα είναι πολύ πιθανό οτι θα συνεχιστεί και στο ελληνικό χρηματιστήριο η ανοδική τάση που καταγράφηκε χθες με επίκεντρο τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

”Κλειδί” των εξελίξεων πάντως είναι η διαμόρφωση του τζίρου σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η Σοφοκλέους.

Σημειώνεται οτι αρκετοί τεχνικοί αναλυτές, ανέμεναν το τελευταίο διάστημα την έξοδο της αγοράς από το εύρος συσσώρευσης των 2150-2250 μονάδων. Η χθεσινή άνοδος επιβεβαιώσε αυτές τις προσδοκίες διασπώντας μάλιστα και τα πρώτα επίπεδα αντίστασης στις 2253 μονάδες.

Ωστόσο για να αποκτήσει η άνοδος περισσότερο μόνιμα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο τζίρος και να διασπαστούν κάποια επίπεδα αντίστασης άνω των 2300-2310 μονάδων.

Πέραν αυτού ας μην λησμονούμε οτι η κίνηση της αγοράς δεν δείχνει να οφείλεται προς το παρόν στη διαφοροποίηση κάποιων εγχώριων μίκρο ή μάκρο οικονομικών μεγεθών.

Τα αποτελέσματα α΄τριμήνου ή άλλες δυσμενείς εξελίξεις θα μπορούσαν να ανατρέψουν εκ νέου την τάση, καθώς ως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του κλίματος με μόνη εξαίρεση την ενίσχυση των τοποθετήσεων των ταμείων στη Σοφοκλέους.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v