Μίνι ράλι για τράπεζες-τηλεπικοινωνίες

Δυναμικά ανέκαμψαν οι τράπεζες (3,75%) και οι τηλεπικοινωνίες (2,34%) στην πρώτη μετά το Πάσχα συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ωθώντας το Γενικό Δείκτη προς τα επίπεδα των 2.300 μονάδων, που έχουν αποδειχθεί απροσπέλαστα από τις αρχές του έτους.

Aκρως ενδιαφέρουσα, από πολλές απόψεις, η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους καθώς χωρίς να παρατηρηθούν ιδιαίτερες εισροές κεφαλαίων στο ΧΑΑ, οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν το Γενικό Δείκτη προς το επίπεδο των 2.300 μονάδων, έχοντας καταγράψει σημαντικότατα κέρδη.

Ειδικότερα, από τις ”δεικτοβαρείς” μετοχές του τραπεζικού κλάδου η Alpha Bank με άνοδο 2,1%, σημείωσε τα μικρότερα(!) κέρδη, την ίδια στιγμή που Αγροτική, Πειραιώς και Εθνική κατέγραψαν κέρδη 5,1%, 5,7% και 4,3% αντίστοιχα, αντιδρώντας δυναμικά στις πρόσφατες πιέσεις που έχουν δεχθεί.

Ενδεχομένως πιο αξιοσημείωτη υπήρξε η συμπεριφορά των τηλεπικοινωνιών, καθότι οι εν Ελλάδι εισηγμένες έδειξαν να ”αγνοούν” τα αρνητικά σήματα από το εξωτερικό, με τον ΟΤΕ (3%) να ενισχύεται εν μέσω θετικών σχολίων από τη Morgan Stanley όσον αφορά τις ”αμυντικογενείς” ιδιότητες του τίτλου και γενικότερα την ικανοποιητική οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.

Παρότι η Περιφέρεια ακολούθησε στο μοτίβο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενδεικτικό άλλωστε το ότι για κάθε μία πτωτική μετοχή υπήρξαν 15 ανοδικές στο κλείσιμο, δεν παρατηρήθηκε σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας, η οποία ανήλθε στα 103 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,2 εκ. ευρώ αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Και εάν δεν μπορεί ουδείς να αμφιβάλλει περί της σημερινής δυναμικής των μετοχών του FTSE-20, η έλλειψη ”βάθους” εξακολουθεί να δημιουργεί κάποιες ανησυχίες, αφού η Σοφοκλέους παραμένει ευάλωτη κατ’ αυτό τον τρόπο σε πισωγυρίσματα.

Μια πιο ”λογική” αποτίμηση της σημερινής εικόνας φέρει το trading range να διευρύνεται από τις 2.200-2.230 μονάδες στις 2.200-2.300 μονάδες, εξέλιξη που αν μη τι άλλο επιτρέπει, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, την επικράτηση της αντίληψης ότι αργά και σταθερά η Σοφοκλέους θα μπορέσει να δημιουργήσει βάση πάνω από τη ζώνη των 2.250 μονάδων, σε μια απόπειρα να διασπάσει και να κατοχυρώσει ανοδικά το επίπεδο των 2.300 μονάδων, το οποίο έχει αποδειχθεί ”απροσπέλαστο” από τις αρχές του έτους.

Ιστορικό χαμηλό σημείωσε η μετοχή της εταιρίας Αγροτική Ζωής, ενώ χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Αγροτική Ζωής και Ράδιο Αθήναι.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στον ΟΤΕ (50.000 τεμάχια στην τιμή των 17,22 ευρώ), ένα πακέτο στη ΔΕΗ (75.000 τεμάχια στην τιμή των 13,4 ευρώ), ένα πακέτο στη Panafon (106.000 τεμάχια στην τιμή των 5,68 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Αφοί Μεσοχωρίτη (80 τεμάχια στην τιμή των 1,21 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v