Μετά το Πάσχα το... τσούγκρισμα των αυγών στο ΧΑΑ

Στο 0% ανήλθε η ποσοστιαία μεταβολή του Γ.Δ. στην τελευταία συνεδρίαση της Μ. Εβδομάδας, ενδεικτική των διαθέσεων όσων απέμειναν στο κλεινόν άστυ και ασχολήθηκαν με τα χρηματιστηριακά δρώμενα. Για την ιστορία αναφέρεται ότι 160 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 135 με πτώση, ενώ στις τρεις συνεδριάσεις της εβδομάδας ο Γ.Δ. κατέγραψε απώλειες 0,30%.

Το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη με ποσοστιαία μεταβολή... 0% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης (2.218,37 μονάδες) αντικατόπτρισε πλήρως την γενικότερη αίσθηση, καθώς και τις ενδείξεις που παρείχε η σημερινή ημέρα στη Σοφοκλέους.

Εν τούτοις, όπως εκτιμούνταν, η τελευταία ώρα των συναλλαγών ήταν αυτή που άφησε κάποιες ενδείξεις, καθώς το επιλεκτικό κλείσιμο θέσεων σε τίτλους της Εθνικής (-0,3%) και της Alpha Bank (-0,8%) έδωσε την εντύπωση ότι κάποιοι θεσμικοί επιχείρησαν να απεμπλακούν από τη Σοφοκλέους αναμένοντας τις εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό κατά το τριήμερο όπου η εγχώρια αγορά δεν θα λειτουργήσει.

Παρά ταύτα, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ανέρχεται μόλις στα 66 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκ. αφορούσαν σε συναλλαγές προσυμφωνημένων συναλλαγών (9 εκ. σε πακέτα της μετοχής Γερμανός και 3 εκ. στη Coca Cola HBC), δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια συνεδρίαση ”ουσίας”, αφού η αγορά άνοιξε και παρέμεινε ρηχή.

Στα θετικά της συνεδρίασης καταλογίζεται η συνεχιζόμενη παρουσία περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων, τα οποία όχι μόνο δεν προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις αλλά άντ’ αυτού φρόντισαν να ”υποστηρίξουν” τις θέσεις τους, κάτι που δεν ήταν και δύσκολο δεδομένης της απουσίας του retail.

Συνεπώς, με τις ανοδικές (164) μετοχές να έχουν υπερκεράσει τις πτωτικές (135), μπορούμε να αναμένουμε με ενδιαφέρον την επιστροφή των μικροεπενδυτών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης του Πάσχα.

Από τεχνικής πλευράς, δεν μπορούν να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ”ασφαλούς” εκτίμησης, καθότι ο Δείκτης κινήθηκε μέσα σε ένα εύρος 12 μονάδων στη ζώνη μεταξύ στήριξης (2.200) και αντίστασης (2.230). Συνεπώς, οι όποιες προσδοκίες μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα, μένει μόνο να ευχηθούμε σε όλους σας Καλό Πάσχα.

Σημειώνεται, ότι από σήμερα (2 Μαΐου) η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alpha Bank θα γίνεται με τη νέα ονομαστική αξία των 4,15 ευρώ (από 4,1086 ευρώ), λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

Ιστορικό χαμηλό σημείωσε η μετοχή της εταιρίας Αγροτική Ζωής, ενώ χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των Αγροτική Ζωής και Αγροτική Τράπεζα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στην Coca Cola 3Ε (200.000 τεμάχια στην τιμή των 15 ευρώ), ένα πακέτο στην Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (340 τεμάχια στην τιμή των 1,75 ευρώ) και 9 πακέτα στη Γερμανός (συνολικά 818.630 τεμάχια στην τιμή των 11 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v