Ανάκαμψη - έκπληξη στο ΧΑΑ

Θετική έκπληξη επιφυλάσσει στους επενδυτές η Σοφοκλέους μετά τις εορτές του Πάσχα και τη διόρθωση των διεθνών αγορών. Σημαντική άνοδος για τράπεζες (3,87%) και τηλεπικοινωνίες (1,98%), αλλά και για την πλειοψηφία (274) των τίτλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα και μόνο στοιχείο αποκτά βαρύνουσα σημασία, καθώς ενδέχεται να σηματοδοτεί συνολικότερες εξελίξεις στη Σοφοκλέους.

Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι μετά από εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, επικεντρώνεται, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σε τέσσερις συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα μπορούσε να είναι η αρχή για τον ανοδικό κύκλο.

Είθισται περίοδοι μεσοπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης της αγοράς, να προετοιμάζονται από θεσμικά και ισχυρά ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, η ενεργοποίηση δε των οποίων υποδηλώνεται από τζίρους σε μετοχές όπως ΟΤΕ, Εθνική, Alpha, αλλά και συνολικότερη αντίδραση μετοχών εταιριών του FTSE 20.

Ένα επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο, αφού αφορά στη συμπεριφορά των επενδυτικών σχημάτων, είναι η με λίγες συναλλαγές αντίδραση μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Οι περισσότερες μετοχές είναι ”κούφιες” προς τα πάνω και οι εν δυνάμει πωλητές ”διπλοεγκλωβισμένοι” σε ακριβότερα επίπεδα τιμών.

Εάν σήμερα ο Δείκτης πείσει για την ”υπέρβαση” των 2.230 μονάδων με συναλλαγές 70 – 85 εκατ. ευρώ, ο επόμενος στόχος είναι προφανώς η περιοχή των 2.310 – 2.320 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v