Πάνω από τις 2.300 μονάδες η Σοφοκλέους

Η σταθερή ανοδική κίνηση σε Εθνική, Alpha, ΔΕΗ και Panafon εξάλειψε τις πιέσεις στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά και άλλαξε υπέρ των ανοδικών μετοχών το συσχετισμό ανοδικών προς πτωτικές με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κινείται υψηλότερα των 2.300 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπάθεια ισορροπίας στο εύρος 2.285 – 2.305 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πεπεισμένη η πλειονότητα των ενεργών παικτών, πως η διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Νέα Υόρκη θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, επιχειρούν να επανατοποθετηθούν στα καλύτερα δυνατά επίπεδα τιμών.

Οι συναλλαγές αυξημένες, συντηρούν τον δείκτη υψηλότερα των 2.300 μονάδων, όχι μόνο με τις Εθνική – Eurobank αλλά και με αρκετά ισχυρά ”χαρτιά” του FTSE 20. Παράλληλα, ενθαρρυντική ένδειξη θεωρείται η σταδιακή και άκρως προσεκτική επανεμφάνιση ορισμένων ”επενδυτικών σχημάτων”.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, αυτή την περίοδο, στις κινήσεις τους, είναι πως οι επιλογές τους πραγματοποιούνται με γνώμονα κυρίως οικονομικές και τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, η αντίδραση της μετοχής του Δρομέα, απόλυτα δικαιολογημένη, οφείλεται στη διανομή δωρεάν μετοχών και την υψηλή μερισματαπόδοση (5%) της μετοχής.

Ανάλογες κινήσεις δικαιολογούνται για παράδειγμα στην Albio – Bιοκαρπέτ, στην Tεξαπρέτ και αρκετές ακόμα αυτής της κατηγορίας για διαφορετικούς βεβαίως λόγους στην κάθε μία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v