Διόρθωση-αφορμή για επανατοποθετήσεις

Πιθανή μια μικρή διόρθωση σήμερα στη Σοφοκλέους, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει τη διαδικασία κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στις ξένες αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διαδικασία κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που ξεκίνησε χθες από τη Νέα Υόρκη και επιχειρείται μέχρι στιγμής από τις ευρωπαϊκές αγορές, ενδέχεται να αποτελέσει την αφορμή για ανάλογη κίνηση και στη Σοφοκλέους.

Ύστερα από μια σύντομη άνοδο της τάξεως του 5% στον FTSE 20 (κέρδη περίπου 60 μονάδων) καταγράφηκε μια πρώτη προσπάθεια κλεισίματος θέσεων μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης (στο ΧΑΑ) και νωρίς το πρωί σήμερα.

Η ενδεχόμενη υποχώρηση της τάξεως του 2% εκτιμούν οι συγκεκριμένοι χρηματιστηριακοί κύκλοι, θα οδηγούσε τον FTSE 20 προς τις 1.180 μονάδες, όπου θα μπορούσαν να επανατοποθετηθούν. Δεδομένου ότι η σειρά Μαϊου λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και πως πέριξ των 1.220 μονάδων, εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι, έχει διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμη ”αντίσταση”, μια ”διορθωσούλα” θα ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

Βέβαια κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από το εάν θα συνεχίσουν να υλοποιούνται ορισμένες ισχυρές εντολές αγοράς σε επιλεγμένες μετοχές του FTSE 20, σήμερα, ή εάν οι χρηματιστές θα προτιμήσουν να εκμεταλλευτούν ενδεχομένως χαμηλότερα επίπεδα τιμών στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η πλειονότητα πάντως, των διορατικών της αγοράς, εκτιμά ότι ενδεχόμενη διόρθωση θα ήταν μια αφορμή για επανατοποθετήσεις τους, μέχρι τις περίπου 2.240 μονάδες που αυτοί εκτιμούν ότι έχει διαμορφωθεί μια ”στήριξη” για το Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v