Αναμονή για νέα ”σημάδια” ανοδικής τάσης

Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της Σοφοκλέους, κυρίως λόγω της αύξησης του τζίρου για τρίτη συνεχή ημέρα. Ωστόσο, η αδυναμία κατοχύρωσης των 2300 μονάδων χθες, δείχνει οτι η προσπάθεια συνέχισης της ανόδου θα είναι κοπιαστική.

Αναμονή για νέα ”σημάδια” ανοδικής τάσης
Η αύξηση των συναλλαγών για τρίτη συνεχή ημέρα δίνει ένα πρώτο θετικό σήμα για τη βελτίωση της εικόνας της Σοφοκλέους, δημιουργώντας ελπίδες για τη διαμόρφωση τάσης.

Από την άλλη πλευρά, οι ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή των 2300 μονάδων δείχνουν ότι η πρακτική της βραχυχρόνιας κατοχύρωσης των κερδών παραμένει ισχυρή.

Ισως το κομβικό σημείο στο οποίο θα φανεί εάν η συγκυρία και η ισχύς της αγοράς είναι ικανή να δημιουργήσει σαφή ανοδική τάση να είναι το επίπεδο των 1250-55 μονάδων του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20, όπου σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές διασπάται η άνω πλευρά του μακροχρόνιου πτωτικού καναλιού, στο οποίο έχει κινηθεί εως τώρα.

Με δεδομένο οτι οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου μόλις άρχισαν, αλλά και τις περιορισμένες αλλαγές στο γενικότερο περιβάλλον, θα ήταν παρακινδυνευμένο να προεξοφλήσουμε τις εξελίξεις.

Αλλωστε η πορεία των αγορών στο εξωτερικό υποδεικνύει πόσο εύκολα ανατρέπονται οι διαφαινόμενες τάσεις σε ”νευρικές” αγορές που παρουσιάζουν τόσο υψηλά επίπεδα διακυμαντότητας.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v