Ανοδος τζίρου και δεικτών στο ΧΑΑ (update)

Πάνω από τις 2.350 μονάδες κινείται η Σοφοκλέους εξ αιτίας των σημαντικών κερδών από ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Εμπορική και ΔΕΗ, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 126 εκατ. ευρώ. Στο 2/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο εύρος χαμηλού ρίσκου 2.315 – 2.345 συνεχίζεται η διακύμανση του Γενικού Δείκτη. Με αιχμή μετοχές του τραπεζικού κλάδου και μια πρώτη προσπάθεια μεταφοράς ρευστότητας σε επιμέρους τίτλους του FTSE 20 αλλά και του ΜΚ 40 συνεχίζεται η για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση θετική κίνηση της αγοράς.

Παρατηρείται όμως, μια ελαφρά μείωση συναλλαγών, σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με ενίσχυση όμως της εμπορευσιμότητας ”σε χαρτιά”. Κινούνται δηλαδή, περισσότερες μετοχές με χαμηλότερο τζίρο, στοιχείο που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι διαχέονται οι επιλογές των ”ισχυρών” της αγοράς.

Και άλλες μετοχές όπως η Intralot, Hyatt, ΟΠΑΠ, αντιδρούν ανοδικά με αυξημένο τζίρο. Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η σταθεροποίηση στο γνωστό εύρος με συναλλαγές περισσότερες, όμως, ειδικότερα σε μετοχές όπως η Εμπορική, όπου επιχειρείται αναστροφή της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v