”Αποδείξεις” αλλαγής χρειάζεται τώρα η Σοφοκλέους

Θετική από πάσης πλευράς η πορεία της Σοφοκλέους τις τελευταίες ημέρες, δεν αρκεί όμως για να επαναφέρει το ενδιαφέρον της κύριας μάζας του επενδυτικού κοινού που αναρωτιέται ”τι έχει αλλάξει;” στην πραγματική οικονομία.

”Αποδείξεις” αλλαγής χρειάζεται τώρα η Σοφοκλέους
H xθεσινή ανάκαμψη των αμερικανικών αγορών, αλλά και οι πάσης φύσεως πρωτοβουλίες που εξαγγέλει η κυβέρνηση με σκοπό να ανατρέψει το κλίμα, δημιουργούν θετικές προυποθέσεις για τη Σοφοκλέους, αρκεί να πεισθεί το επενδυτικό κοινό.

Το οποίο παραμένει επιφυλακτικό, στο ρόλο του ”παρατηρητή” ψάχνοντας να βρει αν έχει όντως κάτι αλλάξει σε σχέση με πριν από ένα, δύο ή πέντε μήνες.

Εως στιγμής η άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς μπορεί κυρίως να αποδοθεί σε ”τεχνικούς λόγους”, αλλά και στη σποραδική εμπλοκή Ταμείων και ξένων θεσμικών, τα όρια επίδρασης των οποίων δεν μπορεί παρά να είναι πεπερασμένα.

Συνεπώς, πραγματικό έναυσμα στην αγορά θα δοθεί εφόσον οι πρωτοβουλίες σε μάκρο και μικροοοικονομικό επίπεδο λάβουν σάρκα και οστά. Ως τότε η αγορά κινείται στη βάση τεχνικών παραγόντων και ”ψυχολογικών εναυσμάτων”, όπως η προσδοκία κυκλοφορίας ”νέου χρήματος” μέσω των υλοποιήσεων του κοινοτικού πλαισίου χρηματοδότησης.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v