Χαμηλού ρίσκου οι τρέχουσες τοποθετήσεις

Θετικό μέχρι στιγμής το δείγμα γραφής από τη Σοφοκλέους, με επαρκείς συναλλαγές αλλά και μετρημένη άνοδο. Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές όπως οι Εθνική, Eurobank, Alpha, ενώ προσεκτικές τοποθετήσεις παρατηρούνται και στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα θετικό το μέχρι στιγμής δείγμα γραφής, με επαρκείς συναλλαγές και ”περιεκτική” άνοδο. Στοιχείο που διαφοροποιεί τη σημερινή από τις προηγούμενες συνεδριάσεις είναι αναμφίβολα η εμφανής επαναδραστηριοποίηση του επενδυτικού σχήματος, που συντηρεί περίπου 5% υψηλότερα με τζίρο 250.000 μετοχών τον τίτλο του Δούρου.

Επικεντρωμένο παραμένει το ενδιαφέρον σε μετοχές της καρδιάς του ”συστήματος” (Εθνική, Eurobank, Alpha), αλλά και προσεκτικές τοποθετήσεις με χαρακτηριστικότερες τις περιπτώσεις των ΔΕΗ, Ιντρακόμ, Επιχειρήσεις Αττικής, Αλουμίνιο κ.α.

Παράλληλα, με σαφώς υψηλότερη εμπορευσιμότητα, έναντι των τελευταίων συνεδριάσεων αντιδρούν μετοχές εταιριών όπως οι Κορασίδης, Κρέκα, Μόχλος, Μπουτάρης, Μυτιληναίος, Νέστος, Άκτωρ, Altec και γενικότερα μετοχών που μπορούν να κινήσουν υψηλότερα, χωρίς βιασύνες, τους δείκτες χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη η για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, θετική κίνηση της Πετρόλα με ό,τι και εάν αυτό συνεπάγεται για τα... ΕΛΠΕ.

Για την επόμενη ώρα η αγορά δείχνει πως εξασφαλίζει ένα χαμηλού ρίσκου εύρος διακύμανσης μεταξύ 2.330 – 2.345 μονάδων, σαφώς υψηλότερα της ”στήριξης” των 2.315.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v