Διακριτική μεταφορά κεφαλαίων προς τη Μεσαία

Με προσεκτικές κινήσεις αλλά και απόλυτα ελεγχόμενο ρυθμό επιχειρείται η κατοχύρωση της μεσοπρόθεσμης ”στήριξης” στη Σοφοκλέους, αλλά και η διατήρηση του θετικού κλίματος, με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με απόλυτα ελεγχόμενο ρυθμό επιχειρείται αφενός μεν η κατοχύρωση μιας μεσοπρόθεσμης ”στήριξης”, αφετέρου η διατήρηση του θετικού κλίματος.

Η επίτευξη και των δύο στόχων με βάση την... σύνθεση της ανόδου (στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος) και οι μέχρι τώρα συναλλαγές, κρίνεται εφικτή. Κατά την εκτίμησή μας, το πρώτο και ίσως κυριότερο ”στοίχημα” το έχει κερδίσει η αγορά, καθώς αφορά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και την εδραίωση ορισμένων στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς.

Με βάση τις 2.315 μονάδες, και για όσο παραμένει επικεντρωμένη η άνοδος στις τράπεζες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η προσπάθεια προσέγγισης του εύρους ”αντίστασης” 2.390 – 2.415 μονάδων. Προς αυτά τα επίπεδα τιμών, δικαιολογείται κυρίως τεχνικά, μια πρώτη συνολικότερη κατοχύρωση κερδών, από όσους είχαν τοποθετηθεί στον τραπεζικό κλάδο, μέχρι και 15% χαμηλότερα.

Ο επόμενος στόχος για την αγορά είναι, η ενίσχυση της πεποίθησης πως με τους κατάλληλους χειρισμούς το ”άνω εύρος” μπορεί να αποτελέσει την επόμενη ανοδική αφετηρία. Όλα αυτά βεβαίως, θα ήταν χρήσιμο να συγχρονιστούν, να συμπέσουν με τη λήξη της σειράς Μαΐου (στο ΧΠΑ) και την ολοκλήρωση της μικρής διόρθωσης που είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν τα ξένα χρηματιστήρια.

Αυτή η προσπάθεια κατοχύρωσης επιπέδων ”στήριξης” και κερδών, έχει διττή σημασία, καθώς μπορεί να σηματοδοτήσει την σταθεροποίηση του FTSE 20 και την ισχυροποίηση της τάσης στον ΜΚ 40.

Ειδικά σήμερα, είναι εμφανέστερες οι τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που κινούνται ανοδικά (Κορασίδης, ΜΕΤΚΑ, Κλωνατέξ, Μοχλός, Μυτιληναίος, ΔΙΑΣ, Παντεχνική, Εθνική Ακινήτων, ΔΑΡΙΓΚ, ΔΟΛ, ΔΕΛΤΑ, ΕΒΖΓ κ.α.), τάση που μπορεί να αποφέρει καρπούς σε χαμηλότερης δυναμικότητας επενδυτικά σχήματα.

Για την επόμενη ώρα ζητούμενη είναι –αν όχι η ενίσχυση- τουλάχιστον η συντήρηση του ενδιαφέροντος σε επιλεγμένες μετοχές του ΜΚ 40 και ορισμένες του SC 80. Κίνηση απόλυτα εναρμονισμένη με την πρόσφατη αντίδραση των blue chips και ειδικότερα, των τραπεζικών τίτλων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αποτελέσματα, πρόκειται για μια από τις καλύτερα οργανωμένες και άριστα συντονισμένες προσπάθειες απεγκλωβισμού της αγοράς, με χαμηλό κόστος, χαμηλό ρίσκο και απόλυτα προσαρμοσμένη στα τεχνικά πρότυπα διάχυση, μετακύλιση θέσεων και ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v