Ρευστοποίησεις στο κλείσιμο (update)

Στο κλείσιμο θέσεων σε ”βαριά χαρτιά” αποδίδονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους και έφεραν το Γενικό Δείκτη στις 2.346,55 μονάδες. Στο 1/2 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πολύ αναμενόμενη η ήπιων τόνων διόρθωση, που εκτός των άλλων ”καλύπτει” το ”κενό” που είχε διαμορφωθεί με το ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ουδεμία μέχρι στιγμής ένδειξη είναι ανησυχητική καθώς, η προσπάθεια κατοχύρωσης ”στήριξης” και ”κερδών” πραγματοποιείται με απόλυτα τεχνικό και συνδυασμένο τρόπο.

Μετά την αντίδραση περίπου 80 μονάδων του FTSE 20 και 500 μονάδων του τραπεζικού κλάδου (15%), επιχειρείται μια μικρή ”ανάπαυλα”. Η ενδοσυνεδριακή ”στήριξη” διαμορφώνεται σαφώς υψηλότερα των 2.315 μονάδων, παρέχοντας το ”μαξιλάρι” ασφαλείας που χρειάζεται ο Δείκτης και η αγορά συνολικότερα.

Παρατηρήθηκε και αυτό είναι ενθαρρυντικό, πως γύρω στις 13:15 ενισχύθηκαν σταδιακά και πάλι οι συναλλαγές σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20, κίνηση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και πάλι το Γενικό Δείκτη προς υψηλότερες τιμές.

Θα ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι εάν ο Δείκτης ”δοκίμαζε” για μια ακόμη φορά την προσέγγιση των 2.382 μονάδων, και σταθεροποιείτο στη συνέχεια στο εύρος 2.365 – 2.385, για σήμερα. Μικρές, ασήμαντες θα λέγαμε, ”βάσεις” και διορθωσούλες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να επιχειρηθεί το επόμενο ανοδικό βήμα με τη συμμετοχή βέβαια περισσότερων παικτών και κεφαλαίων από τις 2.415 μονάδες προς τις 2.500.

Θα επισημάνουμε για μια ακόμη φορά, πως κατά την εκτίμησή μας, οι όποιες διορθώσεις προσφέρονται κατά κανόνα για επανατοποθετήσεις και αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v