Απορροφάται η προσφορά

Με προσεκτικές κινήσεις επιχειρείται η διαμόρφωση νέων επιπέδων στήριξης στη Σοφοκλέους. Οι αρχικές πιέσεις κρίνονται αναμενόμενες, μετά και τη χθεσινή κατοχύρωση κερδών, ενώ παρατηρείται απορρόφηση της προσφοράς, όπως σε ΟΤΕ και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με προσεκτικές κινήσεις, την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, επιχειρείται η διαμόρφωση νέων επιπέδων στήριξης. Αναμενόμενη η αρχική πίεση, λόγω Εθνικής, στον FTSE 20, με λίγες όμως συναλλαγές (περί τα 53.000 τεμάχια την πρώτη ώρα) που αντισταθμίστηκε όμως από την άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ (προς τα 18 ευρώ) και την κίνηση της Eurobank προς τα 14,2 ευρώ.

Μετοχές εταιριών που για τεχνικούς λόγους ευνοούνται βραχυπρόθεσμα, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της ΤΕΡΝΑ, παρουσιάζουν μέχρι στιγμής, τις υψηλότερες αποδόσεις. Είναι αναμφίβολα όμως ενθαρρυντικό πως ακόμη και τώρα δεν... αποτολμάται κάποια συντονισμένη κίνηση από την πλευρά των επενδυτικών σχημάτων, δεν προδιαγράφονται εξάρσεις σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης και απλά αυτό που επιχειρείται είναι το ”χώνεμα” των όποιων ρευστοποιήσεων, που προκάλεσε η τελευταία αντίδραση.

Μέχρι στιγμής το εύρος 2.315 – 2.340 αποδεικνύεται ανθεκτικό με τον FTSE 20 να παραμένει σταθερά υψηλότερα των 1.228 μονάδων και τον ΜΚ για μια ακόμη συνεδρίαση να εμφανίζει συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά.

Η διακύμανση της μετοχής της Ιντρακόμ στα 9,9 ευρώ, της 3E στα 15,80 ευρώ, εξισορροπούν εν μέρει τις... λογικές απώλειες των τραπεζών. Γύρω στις 12.05 ο Δείκτης προσέγγισε το χθεσινό κλείσιμο (2.344 μονάδες), επίπεδο που ”κλείστηκαν” και οι τελευταίες εναπομείνασες θέσεις Συμβολαίων Μαΐου για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τις 2.335 και πάλι ο Δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v