Εσπασε και τις 2.380 μονάδες ο Δείκτης (update)

Τα σημαντικά κέρδη του ΟΤΕ, της Εθνικής, της Εμπορικής και της Panafon, που κινούνται στο 2%, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διάσπαση προς τα άνω των 2.380 μονάδων. Στους 251 οι ανοδικοί τίτλοι, στους 71 οι πτωτικοί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 2.365 και 2.375 παλινδρομεί η αγορά, με τις μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να κινούνται σαφώς επιθετικότερα.

Η προσφορά σε συγκεκριμένα blue chips και συγκεκριμένα τραπεζικούς τίτλους, περιορισμένη δεν προοιωνίζει διόρθωση αυτής της κατηγορίας μετοχών. Εκτίμηση που μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την τάση σε μετοχές του ΜΚ 40 και SC 80, όπου μετά από καιρό παρουσιάζεται αυξημένη συναλλακτικότητα σε τεμάχια.

Το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η εδραίωση της πεποίθησης, πως η αγορά μπορεί να ”απεγκλωβιστεί” από το εύρος των 2.385 – 2.415, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει την απαραίτητη συσσώρευση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η αγορά θα κινηθεί σε αυτή τη φάση υψηλότερα.

Η σημερινή και οι επόμενες μία – δύο συνεδριάσεις, αποκτούν εύλογη σημασία, όχι για το αν αλλά για το πότε θα επιχειρηθεί η επόμενη ανοδική κίνηση. Επιμένουμε ότι το καλύτερο δυνατό για σήμερα ”κλείσιμο” θα ήταν η διακύμανση μεταξύ 2.375 – 2.385, να ξεπεραστεί δηλαδή έστω και ενδοσυνεδριακά το προηγούμενο ”υψηλό” των 2.381 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v