Κάθε διόρθωση αφορμή για αγορές

Το καταλληλότερο άλλοθι για τη διόρθωση που τεχνικά αναμένεται στη Σοφοκλέους, ενδέχεται να προσφέρουν σήμερα - αύριο οι διεθνείς αγορές. Άλλωστε, η διόρθωση θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για νέες αγορές, καθώς η στήριξη των 2.320 μονάδων παρέχει αυξημένη ασφάλεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σήμερα, αύριο οι ξένες αγορές προσφέρουν ίσως το καταλληλότερο άλλοθι για τη διόρθωση που τεχνικά προδιαγράφεται μετά την τελευταία ανοδική αντίδραση.

Ούτως ή άλλως σε εύρος ισορροπίας και επαναπροσδιορισμού των προθέσεών της η αγορά, καθώς για τους διορατικούς αναλυτές μεταξύ των 2.385 – 2.405 εστιάζεται πλήθος τεχνικών σημείων. Άλλωστε, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχει σχεδόν προκαθοριστεί ότι πέριξ των 2.416 μονάδων θα δοκιμαστεί, ίσως και τερματιστεί, η αντίδραση που ξεκινούσε από τις 2.300 μονάδες.

Αυτό που έχει σημασία και τονίζεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τόσο η διόρθωση αυτή καθεαυτή, όσο η ποιότητα και ο χαρακτήρας της καθώς θα πρέπει να συντελεστεί και ολοκληρωθεί με τρόπο ώστε, να μην δημιουργήσει μια ακόμη ομάδα εγκλωβισμένων, το σημαντικότερο όμως να μην αποτρέψει όσους ξανασκέφτονται να τοποθετηθούν.

Ενδείξεις για εύρος διόρθωσης που θα μπορούσε να φοβίσει δεν υπάρχουν, το χαμηλότατο (έσχατο) όριο ασφαλείας – στήριξης που φέρεται να έχει διαμορφωθεί είναι στις 2.320 μονάδες. Εάν υποτεθεί ότι ο πιθανότερος προς διόρθωση κλάδος είναι ο τραπεζικός, καθώς ο κλαδικός δείκτης υπερέβει οριακά χθες τις 4.000 μονάδες, η ολοκλήρωση της υποχώρησης θα πρέπει να σηματοδοτηθεί από είδηση (ή και εντονότατη φήμη) που θα αφορά σε κάποια εκ των ισχυρών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v